Kuracie soté s kurkumou

Kurkuma je mnohonásobne zdravou koreninou, ktorá má pozitívny vplyv na trávenie, mozog, srdce a okrem iného má tiež protizápalové a antioxidačné účinky. Teda skutočne všestraná korenina, ktorú sa oplatí zaradiť do jedálnička. Okrem toho vyzerá a chutí skvelo. Toto kuracie soté si vyžaduje marinádu v den vopred, potom už príprava nepotrebuje viac ako minút.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 3PL oleja
  • soľ, čierne korenie
  • 1 čl sladkej alebo štipľavej papriky
  • 3 bobkové listy
  • 1čl sušeného cesnaku
  • 1-2čl kurkumy
  • 1 kuchynská cibuľa

Postup:

  • Začneme prípravou marinády. Na to zmiešame olej so soľou, čierným korením, paprikou a bobkovými listami polámanźmi na drobno.
  • Kuracie prsia pokrájame na kocky a vložíme do marinády, kde necháme stáť cez noc.
  • Na ďaľší deň na panvici opečieme na troche oleja cibuľku pokrájanú na drobno.
  • Pridáme kuracie prsia a ďalej opekáme. Pridáme kurkumu a pečieme ešte na nízskej teplote ca. 5-10 minút.
  • Môžeme servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*