Kurkuma je mnohonásobne zdravou koreninou, ktorá má pozitívny vplyv na trávenie, mozog, srdce a okrem iného má tiež protizápalové a antioxidačné účinky. Teda skutočne všestraná korenina, ktorú sa oplatí zaradiť do jedálnička. Okrem toho vyzerá a chutí skvelo. Toto kuracie soté si vyžaduje marinádu v den vopred, potom už príprava nepotrebuje viac ako minút.

Suroviny:
- 500g kuracích pŕs
- 3PL oleja
- soľ, čierne korenie
- 1 čl sladkej alebo štipľavej papriky
- 3 bobkové listy
- 1čl sušeného cesnaku
- 1-2čl kurkumy
- 1 kuchynská cibuľa
Postup:
- Začneme prípravou marinády. Na to zmiešame olej so soľou, čierným korením, paprikou a bobkovými listami polámanźmi na drobno.
- Kuracie prsia pokrájame na kocky a vložíme do marinády, kde necháme stáť cez noc.
- Na ďaľší deň na panvici opečieme na troche oleja cibuľku pokrájanú na drobno.
- Pridáme kuracie prsia a ďalej opekáme. Pridáme kurkumu a pečieme ešte na nízskej teplote ca. 5-10 minút.
- Môžeme servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: