Určite každý z vás pozná klasické tiramissu, ale vyskúšali ste už variant z rebabory? Je tak krásne lahodný a tiež s intenzívnou ovocnou mierne sladkou chuťou, odporúčam vyskúšať.

Suroviny:
- 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone)
- 1 balenie kyslej smotany
- 4PL pr. cukru
- 2 balenia dlhých piškót
- 50ml mlieka
- 6ks rebarbory
- 4PL kr. cukru
- 3PL vody
- biela čokoláda
Postup:
- Začneme prípravou plnky. Na to vyšľaháme najskôr smotau a krémovitý syr spolu s cukrom do jemnej plnky.
- Rebarboru očistíme, pokrájame na kúsky a dáme do hrnca spolu s cukrom a vodou.
- Necháme variť 10 minút a potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- Do misky si nalejeme mlieko.
- Formu na zapekanie začneme vrstviť. Na to zoberieme dlhé piškóty, namočíme ich do mlieka a položíme do formy. Na spodok použijeme len polovičné množstvo piškót.
- Zalejeme časťou plnky a rebarborovej zmesy.
- Nasleduje druhá vrstva piškót, plnky a rebarbory.
- Vrch posypeme ešte púostrúhanou bielou čokoládou alebo čokoládovými kúskami a dáme aspoň na 2 hodiny do chladu oddychovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: