Rebarborové tiramissu, lahodný nepečený dezert

Určite každý z vás pozná klasické tiramissu, ale vyskúšali ste už variant z rebabory? Je tak krásne lahodný a tiež s intenzívnou ovocnou mierne sladkou chuťou, odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone)
  • 1 balenie kyslej smotany
  • 4PL pr. cukru
  • 2 balenia dlhých piškót
  • 50ml mlieka
  • 6ks rebarbory
  • 4PL kr. cukru
  • 3PL vody
  • biela čokoláda

Postup:

  • Začneme prípravou plnky. Na to vyšľaháme najskôr smotau a krémovitý syr spolu s cukrom do jemnej plnky.
  • Rebarboru očistíme, pokrájame na kúsky a dáme do hrnca spolu s cukrom a vodou.
  • Necháme variť 10 minút a potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  • Do misky si nalejeme mlieko.
  • Formu na zapekanie začneme vrstviť. Na to zoberieme dlhé piškóty, namočíme ich do mlieka a položíme do formy. Na spodok použijeme len polovičné množstvo piškót.
  • Zalejeme časťou plnky a rebarborovej zmesy.
  • Nasleduje druhá vrstva piškót, plnky a rebarbory.
  • Vrch posypeme ešte púostrúhanou bielou čokoládou alebo čokoládovými kúskami a dáme aspoň na 2 hodiny do chladu oddychovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*