Kuskus (couscous) šalát

Tento kuskus šalát si zamilujete keď ho raz vyskúšate. Hodí sa výborne k pečenému ako aj grilovanému mäsu. Keďže jeho hlavná chuť dominuje papriková pasta, odporúčam si kúpiť kvalitnú, najlepšie v oddelení z ázijským tovarom (skúste nájsť pastu “salca” alebo ak máte radšej pikatnú chuť tak pastu “harrisa”).

Suroviny:

  • 1 šálka instatného cous cousu
  • 2 šálky horúcej vody
  • 2 PL paprikovej pasty
  • 1 červená paprika
  • 2 jarné cibuľky
  • 1/2 hlávky šalátu romana
  • 2 rajčiny
  • 2 PL oleja
  • 1 PL balsamica
  • soľ, čierne korenie, sušené čili

Postup:

  • Kuskus dáme do misky a zalejeme ho vrelou vodou. Osolíme a premiešame.
  • Potom zakrytý kuskus necháme 10-15 minút nabopnať (netreba variť, stačí len nechať stáť).
  • Pridáme paprikovú pastu a opäť dobre premiešame.
  • Medzitým si pripravíme zeleninu. Papriku, cibuľku, rajčiny a šalát pokrájame na drobno a dáme do misky.
  • Polejeme olejom, balsamicom a premiešame.
  • Potom pridáme už mierne vychladnutý kuskus a dochutíme soľou, čiernym korením prípadne sušeným čili.

Pozrite si aj ďaľšie nápady na Šaláty.

  • Kávové brownies- hrnčekový recept

    Kávové brownies- hrnčekový recept

    Ak máte radi kávu, tak vám tento zákusok zaručene zachutí. Plný chuti čokolády a kávy, skvelá kombinácia.


  • Múčne halušky ako od mamy

    Múčne halušky ako od mamy

    Moja mama pripravovala skvelé halušky, aspoň u nás doma sa tak volali. Cesto je obdobné ako pri rakúskych špetzloch a neobsahuje zemiaky ako pri tradičných haluškách. Zato je ich príprava otázka 5 minút a chuťovo sú proste skvelé, či už ako príloha napríklad k duseným pečienkam alebo aj ako hlavný […]


  • Váženie bez váhy- ale ako vážiť len s hrnčekom a lyžičkou

    Váženie bez váhy- ale ako vážiť len s hrnčekom a lyžičkou

    Priznám sa, že patrí k ľudom, ktorý odjakživa mali radi hrnčekové recepty. Na druhej strane práve pri pečení je mimoriadne dôležité zachovať vždy ten správny pomer jednotlivých surovín, najmä tých suchých a tekutých, a tak je správne dávkovanie mimoriadne dôležité. Dobrá správa je, na pečenie vskutku pri väčšine receptov váhu nebudete potrebovať, postačí […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*