Chia semiačka sú mimo iného prospešné pre nás hormonálny systém, čo je práve u žien zaujímavá a potrebná vlastnosť. Preto by nemali pravidelne chýbať na našom jedálničku. Odporúča sa jesť 1-2Pl chia semiačok denne, či už ako puding, alebo použité takto, priamo pri pečení.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 3 PL kakaa
- 2 PL vody
- 1 hrnček hl. múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- 4PL chia semiačok
- posekaná čokoláda do cesta / 0,5 šálky
- čokoláda na polevu
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme.
- Potom pridáme kakao, múku, prášok do pečiva vodu a vypracujeme hladké cesto.
- Chia semiačka takisto pridáme do cesta. Takisto kdo chce môže pridať posekané kúsky čokolády.
- Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
- Pred vyklopením z formy necháme vychanúť, aby sa bábovka neroztrhala.
- Kdo chce môže povrch bábovky ozdobiť roztopenou čokoládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: