Marinované zemiaky pečené v alobale

Výborné bezmäsité jedlo, ktoré si viete pripraviť za pár minút a zvyšok roboty prevezme trúba. U nás sa jedia tieto zemiaky najradšej s dipom, zeleninovou oblohou a posypané praženou cibuľkou.

Suroviny:

  • 8 veľkých zemiakov
  • 20ml kvalitného olivového oleja
  • 1čl čierneho korenia
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • 1čl čili alebo korenia sumak
  • 1čl celej rasce
  • 1PL posekaných byliniek (pažítka, petržlén, bazalka)

Dip- 200ml kyslej smotany, soľ, 1 strúčik cesnaku, 2PL posekaných byliniek

Postup:

  • 8 veľkých zemiakov dobre umyjeme a osušíme. Z alobalu si pripravíme 8 pásov.
  • Na marinádu zmiešame olej so soľou, koreninami, bylinkami a roztlečeným cesnakom. Premiešame.
  • Do každého alobalového pásu vložíme 1 zemiak, ten poprepichujeme ihlou na pár miestach, pokvapkáme marinádou a dobre zarolujeme do alobalu.
  • Potom položíme na plech. To zopakujeme so všetkými zemiakmi.
  • Zemiaky v alobale necháme piecť pri 200°C po dobu 1 hodiny. Potom zemiaky odbalíme z alobalu a necháme ich mierne vychladnúť.
  • Každý zemiak prekrojíme na polovičku a pomocou vidličky roztlašíme stred zemiaku.
  • Pokvapkáme zvyšnou marinádou a osolíme
  • Na dip si zmiešame kyskú smotanu s bylinkami, soľou a cesnakom.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*