Výborná rajčinová omáčka s mozarellou

Táto univerzálna omáčka sa výborne hodí ako príloha či už k cestovinám, zapečeným pokrom alebo tiež k obilninám ako pohánka či bulgur. Takisto výborná na prípravu pizze. Po uvarení ju môžete týždeň skladovať v chladničke a podľa potreby použiť.

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 1 cesnak
  • 1 konzerva rajčín
  • 1 balenie mozarella syru
  • soľ, čierne korenie, 1 kocka cukru
  • bylinky podľa chuti – tymián, bazalka
  • 1čl sladkej papriky
  • 100ml sladkej smotany

Postup:

  • Na panvici opražíme cibuľku až dostane mierne zlatistú farbu.
  • Pridáme pretlačený cesnak a rovno tiež konzervu rajčín. Samozrejme, že môžete použiť namiesto aj 1/2kg čerstvých rajčín, tie ale musíte najskôr ošúpať a pokrájať na drobno.
  • Ochutíme soľou, 1 malou kockou cukru, čiernym korením a pridáme bylinky podľa chuti. Ja zvyknem dávať sušený tymián a oregáno ale samozrejme aj iné bylinky ako bazalka chutia skvelo. Takisto pridáme papriku, buď sladkú, alebo kdo má rád štipľavú.
  • Takto pripravené necháme na strednej teplote variť 10-15 minút, až sa začnú rajčiny rozpadávať.
  • Mozarellu pokrájame na kocky a pridáme k rajčinám. Povaríme ešte 5 minút.
  • Potom ponorným mixérom všetko rozmixujeme na jemnú omáčku a kdo chce zjemní chuť ešte sladkou smotanou (možno tiež vynechať).
  • Buď servíruejme hneď alebo dáme do skleneného pohára s viečkom a necháme v chladničke na neskôr.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*