Nepečené cereálne rezy s karamelom

Tieto cereálne kúsky sú veľmi obľúbené u detí, optimálne napríklad na detskú oslavu. Pomer surovín treba dodžať, inak rezy nedržia dobre konzistenciu.

Suroviny:

  • 1 balenie – 450g cereálií (napríklad kakaovo-vanilkové guľky)
  • 1 balenie- 100g karamelových cukríkov Krowiek
  • 50ml + 50ml šľahačkovej smotany
  • 50g kr. cukru
  • 2PL vody
  • 1 balenie masla -250g
  • 50g biela/tmavá čokoláda na ozdobu
  • 100g slnečnicových alebo tekvicových vyšúpaných jadierok

Postup:

  • Do hrnca dáme cukor spolu s trochou vody a nechať zohrievať na ohni. Zmes nemiešame varechou ale len jemným krúžením hrnca.
  • Akonáhle začne cukor karamelizovať, pridáme horúcu šľahačku aj s maslom. Miešame až sa všetko spolu spojí.
  • Cereálie vysypeme do vysokej nádoby a polejeme ich ešte horúcou karamelovou zmesou. Pridáme semiečka.
  • Do zvyšnej smotany (50ml) pridáme karamelové cukríky a hrniec vrátime na oheň. Zmes necháme za stáleho miešania variť na nízskej teplote, až sa všetky položky spoja.
  • Aj zmes z karamelových cukríkov pridáme k cereálián. Potom všetko spolu dobre premiešame, až sú všetky cereálie spolu zlepené.
  • Zmes dáme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a jemne pritlačíme, aby bol povrch hladký.
  • Potom nechať aspoň hodinu v chlade tuhnúť.
  • Čokoládu roztopíme nad parou a polejeme ňou pomocou lyžice rezy.
  • Na záver necháme cerálie ca hodinu tuhnúť v chlade a potom ostrým nožom pokrájame rezy na kocky prípadne ich len polámeme na malé kusy.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*