5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?

Zelená šošovica

Šošovica obsahuje najvyššie množstvo bielkovín zo všetkých rastlín. Obsahuje až 35 % bielkovín, čo je porovnateľné s červeným mäsom, hydinou, rybami a mliečnymi výrobkami.

Vanilka

Vanilka je aróma pochádzajúca z orchideí rodu Vanilla. Vanilka rastie ako liána, ktorá sa šplhá po existujúcom strome.

Zaujímavé je, že čerstvé vanilkové zrnká nemajú žiadnu chuť ani vôňu. Musia prejsť rozsiahlym procesom zrenia, ktorého výsledkom je uvoľnenie vanilínu s výraznou vôňou a chuťou.

Ovsené vločky

Ovos je prirodzene bezlepkový. Ak sa však musíte vyhýbať lepku kvôli celiakii alebo z iného dôvodu, hľadajte balenia so špeciálnym označením “bez lepku”. Je to preto, že ovos sa môže spracovávať v zariadení, ktoré vyrába aj výrobky obsahujúce lepok, a môže dôjsť ku kontaktu.

Tvaroh

Tvaroh a iné mliečne potraviny môžu pomôcť znížiť riziko vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka. Vedci sa domnievajú, že je to vďaka obsahu vápnika v týchto potravinách

Rajčiny

V roku 1986 bola v Oklahome (USA) utrhnutá najväčšia paradajka v histórii. Vážila viac ako 3,5 kg – to je viac ako priemerné novorodeniatko v Spojenom kráľovstve!

Zdroj: internet

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Máte radi čokoládu? Ak je odpoveď áno, tak tento recept vás nadchne. Spája chuť Brownies a sušienok cookies do tejto lahôdky vhodnej aj an výlety. Moja šálka mala rozmer 250ml.


  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*