Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?
Zelená šošovica

Šošovica obsahuje najvyššie množstvo bielkovín zo všetkých rastlín. Obsahuje až 35 % bielkovín, čo je porovnateľné s červeným mäsom, hydinou, rybami a mliečnymi výrobkami.
Vanilka

Vanilka je aróma pochádzajúca z orchideí rodu Vanilla. Vanilka rastie ako liána, ktorá sa šplhá po existujúcom strome.
Zaujímavé je, že čerstvé vanilkové zrnká nemajú žiadnu chuť ani vôňu. Musia prejsť rozsiahlym procesom zrenia, ktorého výsledkom je uvoľnenie vanilínu s výraznou vôňou a chuťou.
Ovsené vločky

Ovos je prirodzene bezlepkový. Ak sa však musíte vyhýbať lepku kvôli celiakii alebo z iného dôvodu, hľadajte balenia so špeciálnym označením “bez lepku”. Je to preto, že ovos sa môže spracovávať v zariadení, ktoré vyrába aj výrobky obsahujúce lepok, a môže dôjsť ku kontaktu.
Tvaroh

Tvaroh a iné mliečne potraviny môžu pomôcť znížiť riziko vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka. Vedci sa domnievajú, že je to vďaka obsahu vápnika v týchto potravinách
Rajčiny

V roku 1986 bola v Oklahome (USA) utrhnutá najväčšia paradajka v histórii. Vážila viac ako 3,5 kg – to je viac ako priemerné novorodeniatko v Spojenom kráľovstve!
Zdroj: internet
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup: