Hrnčekové kysnuté lievance s rebarborou

Rebarbora je aktuálne vo svojej vrchole sezóny a ja sa jej popravde neviem dojesť. Jej mierne kyslastá ale tiež zároveň sladká chuť sa skvelo hodí na obohatenie práve sladkých pokrmov ako lievance. Na meranie vám postačí hrnček s 250ml

Suroviny:

  • 1 šálka múky
  • 1/2 čerstvých kvasníc + 1 PL kr. cukru
  • 1 šálka masla
  • 1/2 šálka kr. cukru
  • ca. 6ks rebarbory
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 3 PL vody

Postup:

  • Začneme prípravou lievancou. Na to v miske rozdrobíme kvasnice a posypeme ich cukrom. Premiešame lyžicou a necháme postáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
  • Potom prilejeme mlieko s cukrom a premiešame. Na záver pridáme roztopené (vychladnuté) maslo a múku a vypracujeme hladké redšie cesto podobné palacinkovému cestu.
  • Prikryjeme a necháme 1-2 hodiny pri izbovej teplote oddychovať.
  • Rebarboru pokrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca spolu s cukrom a trochou vody. Varíme 15-20 minút, až sa rebarbora začne rozpadávať a omáčka dostane trochu želatínovú konzistenciu. Kdo chce môže omáčku tiež rozmixovať ponorným mixérom.
  • Keď je cesto nakysnuté, tak nahrejeme panvicu, pomažeme ju olejom a pomocou naberačky tvarujeme lievance. Tie pečieme na strednej teplote z oboch strán ca. 3-5 minút do hnedasta.
  • Lievance servírujeme posypané práškovým cukrom a poliate rebarbovým kompótom.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Máte radi čokoládu? Ak je odpoveď áno, tak tento recept vás nadchne. Spája chuť Brownies a sušienok cookies do tejto lahôdky vhodnej aj an výlety. Moja šálka mala rozmer 250ml.


  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*