Hrnčekové kysnuté lievance s rebarborou

Rebarbora je aktuálne vo svojej vrchole sezóny a ja sa jej popravde neviem dojesť. Jej mierne kyslastá ale tiež zároveň sladká chuť sa skvelo hodí na obohatenie práve sladkých pokrmov ako lievance. Na meranie vám postačí hrnček s 250ml

Suroviny:

  • 1 šálka múky
  • 1/2 čerstvých kvasníc + 1 PL kr. cukru
  • 1 šálka masla
  • 1/2 šálka kr. cukru
  • ca. 6ks rebarbory
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 3 PL vody

Postup:

  • Začneme prípravou lievancou. Na to v miske rozdrobíme kvasnice a posypeme ich cukrom. Premiešame lyžicou a necháme postáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
  • Potom prilejeme mlieko s cukrom a premiešame. Na záver pridáme roztopené (vychladnuté) maslo a múku a vypracujeme hladké redšie cesto podobné palacinkovému cestu.
  • Prikryjeme a necháme 1-2 hodiny pri izbovej teplote oddychovať.
  • Rebarboru pokrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca spolu s cukrom a trochou vody. Varíme 15-20 minút, až sa rebarbora začne rozpadávať a omáčka dostane trochu želatínovú konzistenciu. Kdo chce môže omáčku tiež rozmixovať ponorným mixérom.
  • Keď je cesto nakysnuté, tak nahrejeme panvicu, pomažeme ju olejom a pomocou naberačky tvarujeme lievance. Tie pečieme na strednej teplote z oboch strán ca. 3-5 minút do hnedasta.
  • Lievance servírujeme posypané práškovým cukrom a poliate rebarbovým kompótom.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*