Rebarbora je aktuálne vo svojej vrchole sezóny a ja sa jej popravde neviem dojesť. Jej mierne kyslastá ale tiež zároveň sladká chuť sa skvelo hodí na obohatenie práve sladkých pokrmov ako lievance. Na meranie vám postačí hrnček s 250ml

Suroviny:
- 1 šálka múky
- 1/2 čerstvých kvasníc + 1 PL kr. cukru
- 1 šálka masla
- 1/2 šálka kr. cukru
- ca. 6ks rebarbory
- 1/2 šálky kr. cukru
- 3 PL vody
Postup:
- Začneme prípravou lievancou. Na to v miske rozdrobíme kvasnice a posypeme ich cukrom. Premiešame lyžicou a necháme postáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
- Potom prilejeme mlieko s cukrom a premiešame. Na záver pridáme roztopené (vychladnuté) maslo a múku a vypracujeme hladké redšie cesto podobné palacinkovému cestu.
- Prikryjeme a necháme 1-2 hodiny pri izbovej teplote oddychovať.
- Rebarboru pokrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca spolu s cukrom a trochou vody. Varíme 15-20 minút, až sa rebarbora začne rozpadávať a omáčka dostane trochu želatínovú konzistenciu. Kdo chce môže omáčku tiež rozmixovať ponorným mixérom.
- Keď je cesto nakysnuté, tak nahrejeme panvicu, pomažeme ju olejom a pomocou naberačky tvarujeme lievance. Tie pečieme na strednej teplote z oboch strán ca. 3-5 minút do hnedasta.
- Lievance servírujeme posypané práškovým cukrom a poliate rebarbovým kompótom.

-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]