Zemiaková polievka s kôprom

Podarilo sa mi kúpiť krásny zväzok kôpru, bol čas na chutné recepty s kôprom :). Začali sme dnes s touto chutnou zemiakovou polievkou s kôprom, krásne intenzívna chuť.

Suroviny:

  • 500g zemiakov
  • 2 mkrvy
  • kus zeleru
  • 2PL hl. múky + 2PL oleja + 1/2PL červenej papriky
  • 100ml sladkej smotany
  • 1,5l vývaru
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • kôpor (za 1 šálku)
  • citrónová šťava

Postup:

  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť do vody/vývaru spolu so soľou a rascou.
  • Medzitým si ošúpeme zeler, a mrkvu a porkájame na tenké pláty. Po 10 minútach varenia zemiakov, pridáme do hrnca a necháme spolu variť ešte 15 minút.
  • Medzitým si pripravíme zápražku. Na to na oleji opečieme múku, pridáme červenú papriku a hneď zalejeme šálkou studenej vody aby paprika neprihorela. Mimo ohňa dobre roztrepeme aby zanikli príadné hrudky.
  • Zápražku prilejeme k uvarenej polievke, tak isto ako aj smotanu a premiešame.
  • Na záver pridáme na jemno posekaný kôpor a podľa chuti zopár kvapiek citrónu pre sviežejšu chuť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*