Zemiaková polievka s kôprom

Podarilo sa mi kúpiť krásny zväzok kôpru, bol čas na chutné recepty s kôprom :). Začali sme dnes s touto chutnou zemiakovou polievkou s kôprom, krásne intenzívna chuť.

Suroviny:

  • 500g zemiakov
  • 2 mkrvy
  • kus zeleru
  • 2PL hl. múky + 2PL oleja + 1/2PL červenej papriky
  • 100ml sladkej smotany
  • 1,5l vývaru
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • kôpor (za 1 šálku)
  • citrónová šťava

Postup:

  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť do vody/vývaru spolu so soľou a rascou.
  • Medzitým si ošúpeme zeler, a mrkvu a porkájame na tenké pláty. Po 10 minútach varenia zemiakov, pridáme do hrnca a necháme spolu variť ešte 15 minút.
  • Medzitým si pripravíme zápražku. Na to na oleji opečieme múku, pridáme červenú papriku a hneď zalejeme šálkou studenej vody aby paprika neprihorela. Mimo ohňa dobre roztrepeme aby zanikli príadné hrudky.
  • Zápražku prilejeme k uvarenej polievke, tak isto ako aj smotanu a premiešame.
  • Na záver pridáme na jemno posekaný kôpor a podľa chuti zopár kvapiek citrónu pre sviežejšu chuť.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*