Lahodné muffiny z ovsených vločiek

Aby ovsené vločky zmäkkli je dobré ich najskôr zabariť horúcim mliekom. Okrem toho tak uvoľnia silnejšie svoju arómu. Jednoduchý hrnčekový recept na ktorý vám postačí šálka s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka hl. múky
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 sálka mlieka
  • 1/2 šálky masla
  • 1/2 sálky kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • štava a kôra z 1 citróna

Postup:

  • Začneme prípravou vločiek. Na to zohrejem mlieko, pridáme maslo a potom zmesou polejeme vločky, ktoré sme si dali do misky. Dobre premiešame a necháme 10-15 minút stáť.
  • Vajíčka vyšlaháme do penista s cukrom a vanilkovým cukrom.
  • Potom primiešame vychladnuté vločky s mliekom a maslom ako aj prášok do pečiva a múku. Vypracujeme hladké cesto.
  • Kdo chce môže pridať do cesta kandizované ovocie alebo kusy čokolády
  • Následne naplníme 12 košíčkov na muffiny s cestom a necháme piecť pri 180C po dobu ca. 30 minút.
  • Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*