Aby ovsené vločky zmäkkli je dobré ich najskôr zabariť horúcim mliekom. Okrem toho tak uvoľnia silnejšie svoju arómu. Jednoduchý hrnčekový recept na ktorý vám postačí šálka s objemom 250ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1 šálka hl. múky
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1 sálka mlieka
- 1/2 šálky masla
- 1/2 sálky kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- štava a kôra z 1 citróna
Postup:
- Začneme prípravou vločiek. Na to zohrejem mlieko, pridáme maslo a potom zmesou polejeme vločky, ktoré sme si dali do misky. Dobre premiešame a necháme 10-15 minút stáť.
- Vajíčka vyšlaháme do penista s cukrom a vanilkovým cukrom.
- Potom primiešame vychladnuté vločky s mliekom a maslom ako aj prášok do pečiva a múku. Vypracujeme hladké cesto.
- Kdo chce môže pridať do cesta kandizované ovocie alebo kusy čokolády
- Následne naplníme 12 košíčkov na muffiny s cestom a necháme piecť pri 180C po dobu ca. 30 minút.
- Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]