Hrnčeková bublanina zo zrelých banánov

Asi väčšina z vás pozná lievance zo zrelých banánov, ale skúsili ste už vyrobiť bublaninu zo zrelých banánov? Banány cítiť moc nebudete, ale zato dodajú cestu krásnu farbu a tiež peknú konzistenciu.

Suroviny:

  • 2 zrelých banánov
  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 balenie (250g) jemného tvarohu
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1,5 šálky krupice alebo hrubej múky
  • drobné ovocie prípadne čokoláda

Postup:

  • Banány rozmágame s cukrom. Pridáme vajíčka a dobre spolu premiešame.
  • Následne pridáme olej a tvaroh a opäť premiešame.
  • Už len pridáme suché položky – krupicu a prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (moja má 35x35cm) a na vrch rozložíme ovocie prípadne kúsky čokolády. Ja som použila maliny.
  • Dáme piecť do prehriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút do zlatista.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*