Palacinková torta s jednoduchým čokoládovým krémom

Môj syn bol pozvaný na narodeniny k jeho najlepšiemu kamarátovi, ktorý je naozaj zlý jedák, jeho listina vecí, že neje je nekonečná. Tak sme nakoniec vymysleli, že táto palacinková torta bude to pravé lebo obsahuje len palacinky a čokoládu a to náhodou je :). Mala u detí veľký úspech.

Na palacinky budete potrebovať (ca. 12-15ks)

  • 4 vajíčka
  • 1 espresso šálka kr.cukru
  • 1 espresso šálka oleja (ca. 75ml – napr. slnečnicový)
  • 500ml mlieka
  • 200g hl múky
  • štipka soli

Na krém budete potrebovať:

  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 1 balenie jemného tvarohu
  • 1 puding s čokoládovou príchuťou za studena (Olé)
  • kakao

Postup:

  • Začneme prípravou palaciniek.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a štipku soli a ďalej 2-3 minúty šľaháme.
  • Na záver primiešame múku a miešame až vznikné homogénna zmes bez hrudiek.
  • Cesto necháme 15-20 minút oddychovať.
  • Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
  • Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
  • Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.
  • Následne dáme na plnku do uzatváratelnej nádoby šľahačku, puding a tvaroh. Zatvoríme (dobre aby nič nevytieklo) a trasieme až vznikne tuhá plnka. Alternativne samozrejme môžete tiež vyšľahať aj mixérom do tuha.
  • Potom začneme tvoriť tortu. Začneme palacinkou, tú potrieme za 1-2PL plnky, opäť dáme palacinku a plnku a takto pokračujeme až sa nám minú palacinky. Vrchnú vrstvu tvorí plnka.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*