Počuli ste už niekedy o Tortilla šaláte? Ak ešte nie a hľadáte šalát, ktorý poslúži nielen ako príloha ale ako hlavný pokrm tak určite vyskúšajte. Tento vrstvený šalát obsahuje okrem iného aj hovädzie mleté mäso a poskytuje plnohodnotý pokrm, ktorý moje deti volajú burger šalát.
Šalát dominuje rôznými vrstvami zeleniny a mäsa. Najlepšie chutí tento šalát po pár hodinách v chladničke. Skvelé pohostenie tiež pre hostí, ak chcete ponúknuť aj niečo slané.
Potrebujete:
- 300g hovädzieho mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 1 hlávku ľadového šalátu
- 1 konzerva kukuričky
- 1 konzerva fazule kidney beans
- 150ml salsa omáčky
- 200 ml kyslej smotany
- soľ, čierne korenie
- Pražené tortily alebo čipsy tortilla
- 50g tvrdého syru
Postup:
- Panvicu si nahrejeme a dáme opekať cibuľu pokrájanú na drobno.
- Pridáme mleté mäso a dochutíme soľou a čiernym korením. Pečieme do chrumkava, potom necháme mäso vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme vysokú nádobu na šalát. Ľadový šalát rozdelíme na menšie kusy, kukuricu a fazľu zlejeme z tekutiny a uhorky a papriku pokrájame na drobno.
- Na zálievku zmiešame kyslú smotanu so soľou (prípadne kdo má rád pridá tiež trošku cesnaku pre chuť).
- Začneme vrstviť. Na spodok nádoby dáme ľadový šalát, na to pečené mäso, kidney fazuľky a kukuricu. Osolíme.
- Nasleduje zálievka zo smotany, potom vrstva šalátu.
- Na vrch šalátu nanesieme salsa omáčku a vrch posypeme rozdrobenými čipsamy tortilla.
- Na záver ešte pokvapkáme tortilla čipsy zvyšnou salsou a posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
- Takto pripravený šalát necháme oddychovať v chlade, aspoň 2-4 hodiny.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Šošovicový šalát
Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.
-
Kokosový koláč s jahodami
Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.
-
Lahodná maková bábovka z pomletého maku
Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]