Mexický/Tortilla šalát s hovädzím mäsom

Počuli ste už niekedy o Tortilla šaláte? Ak ešte nie a hľadáte šalát, ktorý poslúži nielen ako príloha ale ako hlavný pokrm tak určite vyskúšajte. Tento vrstvený šalát obsahuje okrem iného aj hovädzie mleté mäso a poskytuje plnohodnotý pokrm, ktorý moje deti volajú burger šalát.

Šalát dominuje rôznými vrstvami zeleniny a mäsa. Najlepšie chutí tento šalát po pár hodinách v chladničke. Skvelé pohostenie tiež pre hostí, ak chcete ponúknuť aj niečo slané.

Potrebujete:

  • 300g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 hlávku ľadového šalátu
  • 1 konzerva kukuričky
  • 1 konzerva fazule kidney beans
  • 150ml salsa omáčky
  • 200 ml kyslej smotany
  • soľ, čierne korenie
  • Pražené tortily alebo čipsy tortilla
  • 50g tvrdého syru

Postup:

  • Panvicu si nahrejeme a dáme opekať cibuľu pokrájanú na drobno.
  • Pridáme mleté mäso a dochutíme soľou a čiernym korením. Pečieme do chrumkava, potom necháme mäso vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme vysokú nádobu na šalát. Ľadový šalát rozdelíme na menšie kusy, kukuricu a fazľu zlejeme z tekutiny a uhorky a papriku pokrájame na drobno.
  • Na zálievku zmiešame kyslú smotanu so soľou (prípadne kdo má rád pridá tiež trošku cesnaku pre chuť).
  • Začneme vrstviť. Na spodok nádoby dáme ľadový šalát, na to pečené mäso, kidney fazuľky a kukuricu. Osolíme.
  • Nasleduje zálievka zo smotany, potom vrstva šalátu.
  • Na vrch šalátu nanesieme salsa omáčku a vrch posypeme rozdrobenými čipsamy tortilla.
  • Na záver ešte pokvapkáme tortilla čipsy zvyšnou salsou a posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
  • Takto pripravený šalát necháme oddychovať v chlade, aspoň 2-4 hodiny.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*