Počuli ste už niekedy o Tortilla šaláte? Ak ešte nie a hľadáte šalát, ktorý poslúži nielen ako príloha ale ako hlavný pokrm tak určite vyskúšajte. Tento vrstvený šalát obsahuje okrem iného aj hovädzie mleté mäso a poskytuje plnohodnotý pokrm, ktorý moje deti volajú burger šalát.
Šalát dominuje rôznými vrstvami zeleniny a mäsa. Najlepšie chutí tento šalát po pár hodinách v chladničke. Skvelé pohostenie tiež pre hostí, ak chcete ponúknuť aj niečo slané.

Potrebujete:
- 300g hovädzieho mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 1 hlávku ľadového šalátu
- 1 konzerva kukuričky
- 1 konzerva fazule kidney beans
- 150ml salsa omáčky
- 200 ml kyslej smotany
- soľ, čierne korenie
- Pražené tortily alebo čipsy tortilla
- 50g tvrdého syru
Postup:
- Panvicu si nahrejeme a dáme opekať cibuľu pokrájanú na drobno.
- Pridáme mleté mäso a dochutíme soľou a čiernym korením. Pečieme do chrumkava, potom necháme mäso vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme vysokú nádobu na šalát. Ľadový šalát rozdelíme na menšie kusy, kukuricu a fazľu zlejeme z tekutiny a uhorky a papriku pokrájame na drobno.
- Na zálievku zmiešame kyslú smotanu so soľou (prípadne kdo má rád pridá tiež trošku cesnaku pre chuť).
- Začneme vrstviť. Na spodok nádoby dáme ľadový šalát, na to pečené mäso, kidney fazuľky a kukuricu. Osolíme.
- Nasleduje zálievka zo smotany, potom vrstva šalátu.
- Na vrch šalátu nanesieme salsa omáčku a vrch posypeme rozdrobenými čipsamy tortilla.
- Na záver ešte pokvapkáme tortilla čipsy zvyšnou salsou a posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
- Takto pripravený šalát necháme oddychovať v chlade, aspoň 2-4 hodiny.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]