Cheesecake s Ganache a jahodami

Jednoduchý cheesecake, ktorý si viete pripraviť s každým sezónnym ovocím. Vďaka čokoládovej vrstve jedol aj môj syn, ktorý inak cheesecake nemusí :). Uvedené množstvo je na formu s 24cm priemerom.

Ak si chcete pozrieť tip ako piecť cheesecake tak, aby nepopraskal, nahliadnite sem.

Suroviny

  • 1 balenia (250g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone)
  • 2 balenia (500g) jemného tvarohu
  • 200ml kyslej smotany
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 3 vajíčka
  • 1/3 šálky kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 150g horkej čokolády
  • jahody

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme jemný krémovitý syr, tvaroh, smotanu a škrob a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a formu prikryjeme alobalom.
  • Necháme piecť pri 180C po dobu 45 minút, potom formu odokryjeme a pri 150C necháme ešte piecť 15 minút do zlatista.
  • Necháme dôkladne vychladnúť a až potom vyberieme z formy.
  • Na Ganache omáčku si nahrejeme smotanu. Čokoládu posekáme na menšie kusy a potom pridáme do horúcej smotany. Už nevaríme, len miešame až sa všetko spolu spojí.
  • Potom Ganache nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.
  • Na záver ozdobíme jahodami a kdo chce poleje tiež bielou čokoládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*