Jednoduchý cheesecake, ktorý si viete pripraviť s každým sezónnym ovocím. Vďaka čokoládovej vrstve jedol aj môj syn, ktorý inak cheesecake nemusí :). Uvedené množstvo je na formu s 24cm priemerom.
Suroviny
- 1 balenia (250g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone)
- 2 balenia (500g) jemného tvarohu
- 200ml kyslej smotany
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 3 vajíčka
- 1/3 šálky kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150ml šľahačkovej smotany
- 150g horkej čokolády
- jahody
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme jemný krémovitý syr, tvaroh, smotanu a škrob a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a formu prikryjeme alobalom.
- Necháme piecť pri 180C po dobu 45 minút, potom formu odokryjeme a pri 150C necháme ešte piecť 15 minút do zlatista.
- Necháme dôkladne vychladnúť a až potom vyberieme z formy.
- Na Ganache omáčku si nahrejeme smotanu. Čokoládu posekáme na menšie kusy a potom pridáme do horúcej smotany. Už nevaríme, len miešame až sa všetko spolu spojí.
- Potom Ganache nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.
- Na záver ozdobíme jahodami a kdo chce poleje tiež bielou čokoládou.
Cheesecake s Ganache a jahodami
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
Directions
Recipe Video
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]