Cheesecake s Ganache a jahodami

Jednoduchý cheesecake, ktorý si viete pripraviť s každým sezónnym ovocím. Vďaka čokoládovej vrstve jedol aj môj syn, ktorý inak cheesecake nemusí :). Uvedené množstvo je na formu s 24cm priemerom.

Ak si chcete pozrieť tip ako piecť cheesecake tak, aby nepopraskal, nahliadnite sem.

Suroviny

  • 1 balenia (250g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone)
  • 2 balenia (500g) jemného tvarohu
  • 200ml kyslej smotany
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 3 vajíčka
  • 1/3 šálky kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 150g horkej čokolády
  • jahody

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme jemný krémovitý syr, tvaroh, smotanu a škrob a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a formu prikryjeme alobalom.
  • Necháme piecť pri 180C po dobu 45 minút, potom formu odokryjeme a pri 150C necháme ešte piecť 15 minút do zlatista.
  • Necháme dôkladne vychladnúť a až potom vyberieme z formy.
  • Na Ganache omáčku si nahrejeme smotanu. Čokoládu posekáme na menšie kusy a potom pridáme do horúcej smotany. Už nevaríme, len miešame až sa všetko spolu spojí.
  • Potom Ganache nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.
  • Na záver ozdobíme jahodami a kdo chce poleje tiež bielou čokoládou.

Cheesecake s Ganache a jahodami

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

    Directions

      Recipe Video

      Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

      Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

      Nahliadnite sem

      Novinky

      Novinka

      Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

      Populárne recepty

      Obľúbené produkty


      Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

      4,99

      Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

      Category:
      Tags: , ,

      Zápisník receptov

      (4 customer reviews)
      9,99

      Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

      228 na sklade

      Category:
      Tags: , ,

      Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

      19,99

      V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

      Najnovšie recepty

      • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

        Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

        Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


      • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

        Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

        Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


      • Šťavnaté rezy Margot

        Šťavnaté rezy Margot

        Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


      Leave a Comment

      Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

      *