Môj najstarší syn zbožňuje čisto čokoládové torty.. najlepšie keď je čokoláda v ceste, plnke, poleve..proste všade. Ešte šťastie že existuje Ganache. Tento univerzálny čokoládový krém sa dá použiť ako poleva alebo pridaním jemného syru (mascarpone, ricotta, či tvaroh) tiež ako skvelá plnka.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 1 vanilkový cukor
- 60g kakaa
- 140g hladkej múky
- 100ml vychladnutej kávy
- 100ml oleja
Okrem toho:
- 1 balenie tmavej čokolády (200g)
- 1 šľahačková smotana (200ml)
- 1čl kakaa
- 3-4Pl pr. Cukru
- 200g jemného krémovitého syru (Mascarpone alebo ricotta)
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Najskôr si vyšlaháme bielka so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
- Žĺtka vyšlaháme v druhej miske s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
- Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, kakao a múku. Okrem toho pridáme 100ml vychladnutej kávy a vypracujeme hladké cesto.
- Na záver primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh.
- Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
- Šľahačkovú smotanu dáme do hrnca nahriať az začne vrieť. Odoberieme zo sporáka.
- Čokoládu polámeme na drobné kúsky a pridáme k šľahačke. Primiešame tiež kakao a miešame do rozpustenia, ca.2 minúty. Necháme vychladnúť.
- Keď je cesto vychladnuté, tak ho vyklopíme z formy a rozpolíme nožom. Vrch, ktorý je nerovný takisto mierne zrežeme.
- Potom spodnú časť cesta dáme na tanier okolo cesta dáme cukrárenskú obruč.
- 2/3 gabache dáme do misky, pridáme cukor a jemný syr a vyšľaháme jemnú plnku.
- Plnku nanesieme na spodný plát cesta, dáme druhý plát a nanesieme zvyšok (trochu plnky si môžeme odložiť do cukrárenskej špičky na ozdobovanie neskôr).
- Dáme krátko stuhnúť do chladničky (ca. 30 minút).
- Hrniec zo zvyškom ganache kratučko nahrejeme, len aby sa zas zmenila konzistencia na tekutejšiu a potom polevu nanesieme na vrch torty
- Opäť dáme stuhnúť do chladničky.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.