Skvelý čokoládový krém do torty

Môj najstarší syn zbožňuje čisto čokoládové torty.. najlepšie keď je čokoláda v ceste, plnke, poleve..proste všade. Ešte šťastie že existuje Ganache. Tento univerzálny čokoládový krém sa dá použiť ako poleva alebo pridaním jemného syru (mascarpone, ricotta, či tvaroh) tiež ako skvelá plnka.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 60g kakaa
  • 140g hladkej múky
  • 100ml vychladnutej kávy
  • 100ml oleja

Okrem toho:

  • 1 balenie tmavej čokolády (200g)
  • 1 šľahačková smotana (200ml)
  • 1čl kakaa
  • 3-4Pl pr. Cukru
  • 200g jemného krémovitého syru (Mascarpone alebo ricotta)

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Najskôr si vyšlaháme bielka so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšlaháme v druhej miske s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, kakao a múku. Okrem toho pridáme 100ml vychladnutej kávy a vypracujeme hladké cesto.
  • Na záver primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh.
  • Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
  • Šľahačkovú smotanu dáme do hrnca nahriať az začne vrieť. Odoberieme zo sporáka.
  • Čokoládu polámeme na drobné kúsky a pridáme k šľahačke. Primiešame tiež kakao a miešame do rozpustenia, ca.2 minúty. Necháme vychladnúť.
  • Keď je cesto vychladnuté, tak ho vyklopíme z formy a rozpolíme nožom. Vrch, ktorý je nerovný takisto mierne zrežeme.
  • Potom spodnú časť cesta dáme na tanier okolo cesta dáme cukrárenskú obruč.
  • 2/3 gabache dáme do misky, pridáme cukor a jemný syr a vyšľaháme jemnú plnku.
  • Plnku nanesieme na spodný plát cesta, dáme druhý plát a nanesieme zvyšok (trochu plnky si môžeme odložiť do cukrárenskej špičky na ozdobovanie neskôr).
  • Dáme krátko stuhnúť do chladničky (ca. 30 minút).
  • Hrniec zo zvyškom ganache kratučko nahrejeme, len aby sa zas zmenila konzistencia na tekutejšiu a potom polevu nanesieme na vrch torty
  • Opäť dáme stuhnúť do chladničky.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*