Jablkový hrnčekový maslový koláč

Jednoduchý koláč s intenzívnou arómou jabĺk a chuťou masla. Super jednoduchý na prípravu, postačí vám šálka s objemom 250ml a miska na miešanie.

Suroviny:

  • 3 jablká
  • 1 šálka masla
  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 vailkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 šálky orechov posekaných na droibno
  • 1 balenie vanilkového pudingu

Postup:

  • Trúbu si dáme prehriať na 160C.
  • Maslo dáme do hrnca roztopiť, potom ho necháme vychladnúť.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme k ním vychladnuté maslo.
  • Jablká ošúpeme a pokrájame na kocky. Posypeme vanilovým cukrom.
  • Následne pridáme suché položky – prášok do pečiva, pudingový prášok, orechy a múku.
  • Vypracujeme hladké cesto. Pridáme doňho jablká.
  • Cesto nalejem do formy vyloženej papierom na pečenie a necháme piecť pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*