HomePecieme Čokoládová lahodná torta s čerešňami

Čokoládová lahodná torta s čerešňami

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Kombinácia tmavej čokolády, šľahačky a čerešní patrí nielen ku klasikám ale tiež k mojím obľúbeným. Najmä keď je cesto tak nadýchanné a mäkké, že sa doslova rozplýva na jazyku. A aj keď tento desert pôsobí akoby ste naňho museli stráviť hodiny v kuchyni, nieje tomu tak. Stačí vám jednoduchá bábovková forma s výstupom v strede a asi hodina času vrátane pečenia.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 60g kakaa
  • 140g hladkej múky
  • 100ml vychladnutej kávy
  • 100ml oleja

Okrem toho:

  • 150ml studeného mlieka
  • 1 šľahačková smotana v prášku
  • 1 stužovač smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 3-4Pl pr. Cukru
  • 200g jemného krémovitého syru (Mascarpone)
  • 200g zaváraných alebo mrazených čerešní
  • 1 pohár čerešňovej alebo višňovej marmelády

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Najskôr si vyšlaháme bielka so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšlaháme v druhej miske s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, kakao a múku. Okrem toho pridáme 100ml vychladnutej kávy a vypracujeme hladké cesto.
  • Na záver primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh.
  • Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
  • Medzitým si zlejeme čerešne zo šťavy a podľa potreby ich dáme dosúšiť papierovým obrúskom. Pri mrazených to nieje potrebné.
  • Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s mliekom, stužovačom a cukrom to tuha. Pridáme mascarpone.
  • Keď je cesto vychladnuté, tak ho vyklopíme z formy a rozpolíme nožom. Vrch, ktorý je nerovný takisto mierne zrežeme.
  • Potom spodnú časť bábovky dáme na tanier a nanesieme na ňu 3-4Pl marmelády, ktorú rozotrieme. Na to nanesieme šľahačkovú plnku (ca.6Pl) a rozmiestníme zopár cerešní.
  • Na vrch dáme druhú časť cesta, opäť nanesieme marmeládu, potom šľahačku a vrch ozdobíme zvyšnými čerešňami a postrúhanou čokoládou.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial