Biela zeleninová polievka s krupicou

Jemná polievka so zmiešanej zeleniny aká má práve sezónu zahustená jemnou krupicou.

Suroviny:

  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 1/2 kalerábu
  • 1/2 póru
  • kus celeru
  • 3 zemiaky
  • (kus karfiolu (asi 1/2 hlávky))
  • petržlenová vňať
  • 2 PL jemnej krupice
  • 2 PL masla
  • 1,5l vody/vývaru
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • soľ, čierne korenie, kmín

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno na kocky a dáme do hrnca spolu s olejom a maslom. Pomaly opekáme.
  • Zatiaľ si očistíme zeleninu – mrkvu, celer, kaleráb, pór a pridáme k cibuli. Pražíme.
  • Zemiaky a karfiól a hrášok si takisto pripravíme a odložíme stranou.
  • Keď je zelenina v hrnci asi 5 minút, poprášime ju krupicou, pridáme zemiaky pokrájané na malé kocky a zalejeme vodou. Dochutíme soľou, čiernym korením a kmínom.
  • Necháme zovrieť a potom varíme 10 minút na miernom ohni.
  • Potom pridáme karfiól a necháme ešte 10 minút povariť. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu.
  • Na záver posypeme polievku s na jemno posekanou petržlenovú vňaťou a môžeme servŕovať.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*