Jednoduchá syrová omáčka na cestoviny hotová za 5 minút

Veľa ľudí si predstaví pod názvom syrová omáčka tú azda klasiku medzi omáčkami.. tavený syr a šľahačka. Musím priznať, že taveným syrom sa vyhýbam, takže to nikdy nebola omáčka, ktorú by som pripravila. Najmä nie, keď pripraviť syrovú omáčku zo skutočného syru (akýkoľvek tvrdý syr vašej chuti – gouda, ementál, parmezá..) je tak jednoduché a zaberie vám asi 5 minút.

Suroviny:

  • 2Pl masla
  • 2PL hladkej múky
  • 200ml vody/vývaru (najlepšie je použiť vodu z cestovín)
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 100g tvrdého syru (napríklad parmezánu)
  • soľ, čierne korenie, bylinky (ja rada pridávam pažítku)
  • 1čl citrónovej šťavy

Postup:

  • Začneme zohriatím masla a múky. Tieto nepretržite miešame až sa maslo roztopí a začne spájať s múkou.
  • Odoberieme zo sporáka a prilejeme vodu/vývar. Ak máte možnosť použiť vodu z cestovín, nenechajte si ju újsť. Táto obsahuje škrob a už aj soľ, takže máte tak pol roboty za sebou. Je len dôležité vodu použiť vlažnú, nikdy nie horúcu pridať k múke.
  • Roztrepeme všetko (stále mimo ohňa) aby zanikli prípadné hrčky a vrátime na oheň. Prilejeme tiež smotanu.
  • Syr si postrúhame na jemno a pridáme k omáčku. Necháme kratučko povariť za miešania, aby sa syr roztopil.
  • Na záver už len dochucujeme, soľ, čierne korenie a bylinky. Trocha citrónu nevynechajte, je to dobrý kontrast k intenzivnej syrovej chuti.
  • Môžeme servírovať.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Všetko, čo potrebujete na prípravu kvásku, je múka a voda. Vyberte si najlepšie celozrnnú ražnú múku alebo celozrnnú pšeničnú múku, pretože obsahujú viac prirodzených kvasiniek a minerálov v porovnaní s vysoko spracovanými múkami. Ako som už spomínala bolo pre mňa výnimočne dôležoté nájsť postup, ako založiť kvások, ktorý je hrnčekový […]


  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastický jogurtový dressing

    Fantastický jogurtový dressing

    Ak ste už niekedy jedli šalát v reštaurácii a k tomu jogurtový dressing, možno ste sa čudovali, čo je to za chutný dressing a ako sa dá taký vyrobiť doma? Aspoň ja som sa snažila dlho zistiť, ako dosiahnúť túto skvelú chuť až som na to prišla – sú za […]


  • Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Tento pokrm má svôj pôvod v Turecku, kde sa zvykne pripravovať na grile. Jeho prípravu však možno takisto zvládnuť doma v trúbe. Výsledkom je veľmi chutný kebab, zložený z mäsa a baklažánu, ktorý sa podáva tradične s arabských chlebíkom. Kdo nemá, môže použiť aj tortillu. Videorecept Často kladené otázky


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*