Jednoduchý a veľmi intenzívnou chuťou, ktorú mu dodá marinovaný pečený baklažán. Naozaj výborná práloha, ktorú možno jesť aj za studena.
Suroviny:
- 100g pohánky
- 150ml vody alebo vývaru
- Soľ, čierne korenie
- 1 veľký baklažán
- 1 červená a 1 zelená paprika
- 1 červená cibuľa
- petržlenová vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 4-6PL oleja
Príprava:
- Pohánku krátko opláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme podľa základného receptu.
- Nasledovne si ošúpeme 1 veľký baklažán a pokájame ho na ca. 0,5cm hrubé plátky a potom jednotlivé pláty na kocky.
- Takisto cibuľu a papriku pokrájame na väčšie kocky.
- Wok alebo veľkú panvicu nahrejeme a pridáme do nej olej. Potom začneme opekať baklažán. Opekáme na strednom ohni za častého miešania zo všetkých strán do zlatista. Opekáme aspoň 8-10 minút. Počas opekania okoreníme baklažán soľou a čiernym korením.
- Potom k baklažánu pridáme tiež cibuľu a papriku a opekáme ďaľších 5-7 miunút.
- Na záver pridáme roztlačený cesnak a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
- Ešte teplú zeleninu premiešame s uvarenou pohánkou.
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup: