Pohánka s pečeným baklažánom

Jednoduchý a veľmi intenzívnou chuťou, ktorú mu dodá marinovaný pečený baklažán. Naozaj výborná práloha, ktorú možno jesť aj za studena.

Suroviny:

  • 100g pohánky
  • 150ml vody alebo vývaru
  • Soľ, čierne korenie
  • 1 veľký baklažán
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 1 červená cibuľa
  • petržlenová vňať
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • 4-6PL oleja

Príprava:

  • Pohánku krátko opláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme podľa základného receptu.
  • Nasledovne si ošúpeme 1 veľký baklažán a pokájame ho na ca. 0,5cm hrubé plátky a potom jednotlivé pláty na kocky.
  • Takisto cibuľu a papriku pokrájame na väčšie kocky.
  • Wok alebo veľkú panvicu nahrejeme a pridáme do nej olej. Potom začneme opekať baklažán. Opekáme na strednom ohni za častého miešania zo všetkých strán do zlatista. Opekáme aspoň 8-10 minút. Počas opekania okoreníme baklažán soľou a čiernym korením.
  • Potom k baklažánu pridáme tiež cibuľu a papriku a opekáme ďaľších 5-7 miunút.
  • Na záver pridáme roztlačený cesnak a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
  • Ešte teplú zeleninu premiešame s uvarenou pohánkou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Jahodové rezy s tvarohom

    Jahodové rezy s tvarohom

    Ak patríte k tým, čo si plným dúškom vychutnávajú sezónu jahôd, tak tieto rezy sú tým správnym dezertom pre vás. Ich základ je tmavá piškóta, s chutnou tvarohovou plnkou obohatenou o jahody a samozrejme nechýbajú ani jahody kúsky jahôd. Recept


  • Skvelé víkendové raňajky -omeleta so syrom

    Skvelé víkendové raňajky -omeleta so syrom

    Minule sa mi dostala do rúk veľmi špeciálna kuchárska kniha z 80-tich rokov. Celá kniha je zbierka receptov z vajec a keďže môj syn vajíčka na akýkoľvek spôsob zbožňuje, hneď som začala listovať čo z nej vyskúšam a natrafila som tam na tento jednoduchý raňajkovú recept na omeletu so syrom. […]


  • Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Kombinácia uhorky a k tomu chrumkavej reďkovky, zakončená dresingom z kyslej smotany.. to je nielen veľmi chutná kombinácia ale aj šalát, ktorý zvládnete vskutku za 5 minút. U nás veľmi obľúbený najmä u detí. Chutí sviežo a uskladnený v chladničke vydrží aj 2 dni. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*