Pohánka s pečeným baklažánom

Jednoduchý a veľmi intenzívnou chuťou, ktorú mu dodá marinovaný pečený baklažán. Naozaj výborná práloha, ktorú možno jesť aj za studena.

Suroviny:

  • 100g pohánky
  • 150ml vody alebo vývaru
  • Soľ, čierne korenie
  • 1 veľký baklažán
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 1 červená cibuľa
  • petržlenová vňať
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • 4-6PL oleja

Príprava:

  • Pohánku krátko opláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme podľa základného receptu.
  • Nasledovne si ošúpeme 1 veľký baklažán a pokájame ho na ca. 0,5cm hrubé plátky a potom jednotlivé pláty na kocky.
  • Takisto cibuľu a papriku pokrájame na väčšie kocky.
  • Wok alebo veľkú panvicu nahrejeme a pridáme do nej olej. Potom začneme opekať baklažán. Opekáme na strednom ohni za častého miešania zo všetkých strán do zlatista. Opekáme aspoň 8-10 minút. Počas opekania okoreníme baklažán soľou a čiernym korením.
  • Potom k baklažánu pridáme tiež cibuľu a papriku a opekáme ďaľších 5-7 miunút.
  • Na záver pridáme roztlačený cesnak a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
  • Ešte teplú zeleninu premiešame s uvarenou pohánkou.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*