Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?
Jahody
Legenda hovorí, že názov “jahoda” pochádza z 19. storočia, keď deti v Anglicku zbierali toto ovocie a predávali ho navlečené na slame z trávy. Ďalej sa uvádza, že kedysi sa im hovorilo “slamky z bobúľ”.
Šťava zo zaváraných uhoriek
Vedeli ste, že šťava z nakladaných uhoriek sa dá výborne použiť ako dresing na šaláty? Je nielen chutná, ale aj zdravá. Šťava pomáha proti páleniu záhy a podporuje trávenie.
Slovenská ryža
Riso sú malé cestoviny, ktoré pripomínajú ryžu. Dajú sa variť klasicky ako cestoviny v osolenej vriacej vode, alebo tiež pripraviť na spôsob ryže. Tento spôsob je aromatickejší. Na to treba opiecť cestoviny krátko na oleji, zaliať 2-násobným množstvom vody, osoliť a po zovretí nechať 20 minút na miernom ohni nabopnať. Riso je výborná príloha, hodí sa skvelo aj na prípravu šalátu.
Kysnuté cesto
Hlavným trikom pri príprave kysnutého cesta spočíva v dlhom miesení. Cesto by ste mali miesiť aspoň 10 minút, aby sa z múky uvolnil lepok. Vďaka tomu bude neskôr cesto krásne vláčne a elastické.
Mak
Mak je skvelým zdrojom vápnika. Obsahuje ho dokonca viac, ako iné populárne zdroje, ale tiež iných minerálov ako mangán, fosfor či horčíku. Makové semená udržujú kosti pevné a zdravé.
Zdroj: internet
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Cesnakový monkey bread recept
Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept