5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?

Jahody

Legenda hovorí, že názov “jahoda” pochádza z 19. storočia, keď deti v Anglicku zbierali toto ovocie a predávali ho navlečené na slame z trávy. Ďalej sa uvádza, že kedysi sa im hovorilo “slamky z bobúľ”.

Šťava zo zaváraných uhoriek

Vedeli ste, že šťava z nakladaných uhoriek sa dá výborne použiť ako dresing na šaláty? Je nielen chutná, ale aj zdravá. Šťava pomáha proti páleniu záhy a podporuje trávenie.

Slovenská ryža

Riso sú malé cestoviny, ktoré pripomínajú ryžu. Dajú sa variť klasicky ako cestoviny v osolenej vriacej vode, alebo tiež pripraviť na spôsob ryže. Tento spôsob je aromatickejší. Na to treba opiecť cestoviny krátko na oleji, zaliať 2-násobným množstvom vody, osoliť a po zovretí nechať 20 minút na miernom ohni nabopnať. Riso je výborná príloha, hodí sa skvelo aj na prípravu šalátu.

Kysnuté cesto

Hlavným trikom pri príprave kysnutého cesta spočíva v dlhom miesení. Cesto by ste mali miesiť aspoň 10 minút, aby sa z múky uvolnil lepok. Vďaka tomu bude neskôr cesto krásne vláčne a elastické.

Mak

Mak je skvelým zdrojom vápnika. Obsahuje ho dokonca viac, ako iné populárne zdroje, ale tiež iných minerálov ako mangán, fosfor či horčíku. Makové semená udržujú kosti pevné a zdravé.

Zdroj: internet

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*