Už ste niekedy skúšali tepelne spracovať mandarínky či iné citrusové ovocie. Vznikne z ních po uvarení prekvapivo lahodná zmes, ktorú možno použiť či už na výrobu marmelády alebo tiež do cesta. Táto bábovka je super šťavnatá a jej cesto obsahuje 5 celých mandaríniek. Je to aromatická bomba. Nedarmo, citrusová chuť a k tomu čokoláda je proste delikatesa.
Suroviny
- 5 celých mandaríniek
- 4 vajíčka
- 100ml oleja
- 160g hl. múky
- 60 kakaa
- 1/2 balenie prášku do pečiva
- 150g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- (100g tmavej čokolády na polevu)
Postup:
- Najskôr si zapneme trúbu na 160C aby sa už počas prípravy predhriala.
- Ak použijete bio mandarínky môžete ich spracovať aj so šupkou, inak odporúčam ošúpať a použiť len vnútornú dužinu.
- Mandarínky dáme do hrnca, pridáme 50ml vody a 50g cukru a necháme 15 minút variť. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom do hustej kaše. Necháme vychladnúť.
- Vajíčka vyšľaháme so zvyšným cukrom do tuhej peny. Odložíme stranou.
- Pridáme tiež mandarínkovú zmes, olej, múku, kakao, prášok do pečiva ako aj vanilkový cukor.Prísady dobre spolu prešľaháme.
- Bábovkovú formu vymastíme. Potom do formy nalejeme pripravené cesto.
- Bábovku necháme piecť pri 160C ca. 40min. Potom vyberieme z trúby a necháme vychladnúť. Až potom vyklopíme z formy.
- Kdo chce môže povrch bábovky poliať roztopenou tmavou čokoládou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.