Super šťavnatá čokoládová bábovka s mandarínkami

Už ste niekedy skúšali tepelne spracovať mandarínky či iné citrusové ovocie. Vznikne z ních po uvarení prekvapivo lahodná zmes, ktorú možno použiť či už na výrobu marmelády alebo tiež do cesta. Táto bábovka je super šťavnatá a jej cesto obsahuje 5 celých mandaríniek. Je to aromatická bomba. Nedarmo, citrusová chuť a k tomu čokoláda je proste delikatesa.

Suroviny

  • 5 celých mandaríniek
  • 4 vajíčka
  • 100ml oleja
  • 160g hl. múky
  • 60 kakaa
  • 1/2 balenie prášku do pečiva
  • 150g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • (100g tmavej čokolády na polevu)

Postup:

  • Najskôr si zapneme trúbu na 160C aby sa už počas prípravy predhriala.
  • Ak použijete bio mandarínky môžete ich spracovať aj so šupkou, inak odporúčam ošúpať a použiť len vnútornú dužinu.
  • Mandarínky dáme do hrnca, pridáme 50ml vody a 50g cukru a necháme 15 minút variť. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom do hustej kaše. Necháme vychladnúť.
  • Vajíčka vyšľaháme so zvyšným cukrom do tuhej peny. Odložíme stranou.
  • Pridáme tiež mandarínkovú zmes, olej, múku, kakao, prášok do pečiva ako aj vanilkový cukor.Prísady dobre spolu prešľaháme.
  • Bábovkovú formu vymastíme. Potom do formy nalejeme pripravené cesto.
  • Bábovku necháme piecť pri 160C ca. 40min. Potom vyberieme z trúby a necháme vychladnúť. Až potom vyklopíme z formy.
  • Kdo chce môže povrch bábovky poliať roztopenou tmavou čokoládou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*