Bulgur Pilaw s kuracím mäsom a tekvicou

Jednoduchý a zdravý pokrm z jednej panvice. Tradične sa pilaw pripravuje z ryže, tento raz som ale urobila obmenu s bulgurom.

Suroviny:

  • 300g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1/2 maslovej tekvice
  • 1 šálka bulguru (šálka 250ml)
  • 1,5 šálky vody alebo vývaru
  • 1/2 šálky rajčinovej passaty
  • granátové jabĺčko
  • soľ, čierne korenie, kumín
  • 2 PL grilovacieho korenia
  • 2 klinčeky
  • 2 PL masla

Postup:

  • Väčšiu panvicu si nahrejeme. Ciubľu pokrájame na drobno a dáme spolu s okejom do panvice.
  • Kuracie prisia pokrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Dochutíme soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
  • Cibuľu a mäso opekáme až sa mäsu zatiahnú póry (ca. 5-8 minút) a potom ich dáme na tanier a odložíme stranou.
  • Do tej istej panvice dáme bulgur a zalejeme ho rajčinovou passatou a vodou/vývarom. Dochutíme soľou, čiernym korením a kumínom a pridáme klinčeky.
  • Tekvicu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Pridáme k bulguru. Keď voda v panvici zovrie, znížime teplotu na najnižiu a panvicu zakryjeme. Necháme dusiť 15 minút.
  • Potom pridáme kuracie prsia s cibuľou, premiešame a dusíme ešte 5 minút spolu.
  • Na záver pridáme trochu masla a klinčeky vybrerieme.
  • Servírujeme posypané zrnkami granátového jabĺčka prípadne posypené petržlenovou vňaťou či koriandrom.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekový makový koláč

    Hrnčekový makový koláč

    Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Americké Cookies

    Hrnčekové Americké Cookies

    V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *