Jednoduchý a zdravý pokrm z jednej panvice. Tradične sa pilaw pripravuje z ryže, tento raz som ale urobila obmenu s bulgurom.
Suroviny:
- 300g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 1/2 maslovej tekvice
- 1 šálka bulguru (šálka 250ml)
- 1,5 šálky vody alebo vývaru
- 1/2 šálky rajčinovej passaty
- granátové jabĺčko
- soľ, čierne korenie, kumín
- 2 PL grilovacieho korenia
- 2 klinčeky
- 2 PL masla
Postup:
- Väčšiu panvicu si nahrejeme. Ciubľu pokrájame na drobno a dáme spolu s okejom do panvice.
- Kuracie prisia pokrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Dochutíme soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
- Cibuľu a mäso opekáme až sa mäsu zatiahnú póry (ca. 5-8 minút) a potom ich dáme na tanier a odložíme stranou.
- Do tej istej panvice dáme bulgur a zalejeme ho rajčinovou passatou a vodou/vývarom. Dochutíme soľou, čiernym korením a kumínom a pridáme klinčeky.
- Tekvicu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Pridáme k bulguru. Keď voda v panvici zovrie, znížime teplotu na najnižiu a panvicu zakryjeme. Necháme dusiť 15 minút.
- Potom pridáme kuracie prsia s cibuľou, premiešame a dusíme ešte 5 minút spolu.
- Na záver pridáme trochu masla a klinčeky vybrerieme.
- Servírujeme posypané zrnkami granátového jabĺčka prípadne posypené petržlenovou vňaťou či koriandrom.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny
Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:
-
Hrnčekový makový koláč
Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup: