Bulgur Pilaw s kuracím mäsom a tekvicou

Jednoduchý a zdravý pokrm z jednej panvice. Tradične sa pilaw pripravuje z ryže, tento raz som ale urobila obmenu s bulgurom.

Suroviny:

  • 300g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1/2 maslovej tekvice
  • 1 šálka bulguru (šálka 250ml)
  • 1,5 šálky vody alebo vývaru
  • 1/2 šálky rajčinovej passaty
  • granátové jabĺčko
  • soľ, čierne korenie, kumín
  • 2 PL grilovacieho korenia
  • 2 klinčeky
  • 2 PL masla

Postup:

  • Väčšiu panvicu si nahrejeme. Ciubľu pokrájame na drobno a dáme spolu s okejom do panvice.
  • Kuracie prisia pokrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Dochutíme soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
  • Cibuľu a mäso opekáme až sa mäsu zatiahnú póry (ca. 5-8 minút) a potom ich dáme na tanier a odložíme stranou.
  • Do tej istej panvice dáme bulgur a zalejeme ho rajčinovou passatou a vodou/vývarom. Dochutíme soľou, čiernym korením a kumínom a pridáme klinčeky.
  • Tekvicu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Pridáme k bulguru. Keď voda v panvici zovrie, znížime teplotu na najnižiu a panvicu zakryjeme. Necháme dusiť 15 minút.
  • Potom pridáme kuracie prsia s cibuľou, premiešame a dusíme ešte 5 minút spolu.
  • Na záver pridáme trochu masla a klinčeky vybrerieme.
  • Servírujeme posypané zrnkami granátového jabĺčka prípadne posypené petržlenovou vňaťou či koriandrom.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*