Bulgur Pilaw s kuracím mäsom a tekvicou

Jednoduchý a zdravý pokrm z jednej panvice. Tradične sa pilaw pripravuje z ryže, tento raz som ale urobila obmenu s bulgurom.

Suroviny:

  • 300g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1/2 maslovej tekvice
  • 1 šálka bulguru (šálka 250ml)
  • 1,5 šálky vody alebo vývaru
  • 1/2 šálky rajčinovej passaty
  • granátové jabĺčko
  • soľ, čierne korenie, kumín
  • 2 PL grilovacieho korenia
  • 2 klinčeky
  • 2 PL masla

Postup:

  • Väčšiu panvicu si nahrejeme. Ciubľu pokrájame na drobno a dáme spolu s okejom do panvice.
  • Kuracie prisia pokrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Dochutíme soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
  • Cibuľu a mäso opekáme až sa mäsu zatiahnú póry (ca. 5-8 minút) a potom ich dáme na tanier a odložíme stranou.
  • Do tej istej panvice dáme bulgur a zalejeme ho rajčinovou passatou a vodou/vývarom. Dochutíme soľou, čiernym korením a kumínom a pridáme klinčeky.
  • Tekvicu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Pridáme k bulguru. Keď voda v panvici zovrie, znížime teplotu na najnižiu a panvicu zakryjeme. Necháme dusiť 15 minút.
  • Potom pridáme kuracie prsia s cibuľou, premiešame a dusíme ešte 5 minút spolu.
  • Na záver pridáme trochu masla a klinčeky vybrerieme.
  • Servírujeme posypané zrnkami granátového jabĺčka prípadne posypené petržlenovou vňaťou či koriandrom.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *