Vanilková torta s plnkou z bielej čokolády

Táto jednoduchá torta je chutnou obmenou klasickej vanilkovej torty. Vďaka bielej čokoláde dostáva plnkou peknú pevnú krémovitú konzistenciu.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 150g roztopenej bielej čokolády
  • 125g masla izbovej teploty
  • 100g cukru
  • 200g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 70ml mlieka (alebo ovseného mlieka)
  • 3 PL cukrových ozdobných cukríkov

Suroviny na plnku:

  • 700ml mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 PL kr. cukru
  • 150g margarínu alebo masla izbovej teploty
  • 100g bielej čokolády
  • Prípadne maslové keksíky obalené v bielej čokoláde na ozdobu

Postup:

  • Začneme prípravou čokolády. Do menšieho hrnca si dáme zohrievať vodu, nad to postavíme nerezovú nádobu do ktorej dáme posekanú čokoládu, mlieko a maslo a necháme túto zmes roztopiť nad parou. Po roztopení necháme mierne vychladnúť.
  • Trúbu si predhrejeme na 170C.
  • Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme zmes z čokolády a mlieka ako aj preosiatú múku a prášok do pečiva. Premiešame.
  • Formu na tortu (priemer 24 alebo 26cm) si vymstíme a nalejem do nej cesto. Necháme ho piecť po dobu ca. 35 minút. Potom ho necháme vychladnúť.
  • Na plnku si dáme do hrnca zohriať 650 ml mlieka.
  • V zvyšnom mlieku zmiešame cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme zmes a miešame až vznikne hustý puding. Ešte do horúceho pudingu pridáme na drobno poseknaú bielu čokoládu a premiešame. Potom necháme kompletne vychladnúť.
  • Cesto vyberieme z formy a rozrežeme uprostred. Na spodnú časť cesta nanesieme 1/3 plnky a rozotrieme ju. Položíme druhý diel cesta a dáme opäť plnku.
  • Zvyšnú plnku nanesieme na strany torty. Kdo chce môže na strany torty prilepiť maslové keksíky na ozdobu.
  • Takto pripravenú tortu necháme ca. hodinu v chlade stuhnúť predtým než ju nakrojíme. Kdo chce môže ozdobiť povrch torty lupienkami z bielej čoklády.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *