Táto jednoduchá torta je chutnou obmenou klasickej vanilkovej torty. Vďaka bielej čokoláde dostáva plnkou peknú pevnú krémovitú konzistenciu.
Suroviny na cesto:
- 4 vajíčka
- 150g roztopenej bielej čokolády
- 125g masla izbovej teploty
- 100g cukru
- 200g múky (hladkej alebo polohrubej)
- 1/2 prášku do pečiva
- 70ml mlieka (alebo ovseného mlieka)
- 3 PL cukrových ozdobných cukríkov
Suroviny na plnku:
- 700ml mlieka
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku
- 1 vanilkový cukor
- 4 PL kr. cukru
- 150g margarínu alebo masla izbovej teploty
- 100g bielej čokolády
- Prípadne maslové keksíky obalené v bielej čokoláde na ozdobu
Postup:
- Začneme prípravou čokolády. Do menšieho hrnca si dáme zohrievať vodu, nad to postavíme nerezovú nádobu do ktorej dáme posekanú čokoládu, mlieko a maslo a necháme túto zmes roztopiť nad parou. Po roztopení necháme mierne vychladnúť.
- Trúbu si predhrejeme na 170C.
- Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme zmes z čokolády a mlieka ako aj preosiatú múku a prášok do pečiva. Premiešame.
- Formu na tortu (priemer 24 alebo 26cm) si vymstíme a nalejem do nej cesto. Necháme ho piecť po dobu ca. 35 minút. Potom ho necháme vychladnúť.
- Na plnku si dáme do hrnca zohriať 650 ml mlieka.
- V zvyšnom mlieku zmiešame cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme zmes a miešame až vznikne hustý puding. Ešte do horúceho pudingu pridáme na drobno poseknaú bielu čokoládu a premiešame. Potom necháme kompletne vychladnúť.
- Cesto vyberieme z formy a rozrežeme uprostred. Na spodnú časť cesta nanesieme 1/3 plnky a rozotrieme ju. Položíme druhý diel cesta a dáme opäť plnku.
- Zvyšnú plnku nanesieme na strany torty. Kdo chce môže na strany torty prilepiť maslové keksíky na ozdobu.
- Takto pripravenú tortu necháme ca. hodinu v chlade stuhnúť predtým než ju nakrojíme. Kdo chce môže ozdobiť povrch torty lupienkami z bielej čoklády.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Vanilková torta s plnkou z bielej čokolády
Táto jednoduchá torta je chutnou obmenou klasickej vanilkovej torty. Vďaka bielej čokoláde dostáva plnkou peknú pevnú krémovitú konzistenciu. Suroviny na cesto: 4 vajíčka 150g roztopenej bielej čokolády 125g masla izbovej teploty 100g cukru 200g múky (hladkej alebo polohrubej) 1/2 prášku do pečiva 70ml mlieka (alebo ovseného mlieka) 3 PL cukrových […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]