Tento knedlík je špecifický tým, že sa doňho spracováva 1 praclík namiesto klasického bieleho pečiva. To mu dodá nielen na farebnosti ale aj na skvelej chuti a textúre.
Ten najlepší karlovársky knedlík z 1 praclíka
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 starší praclík
1/2 šálky horúceho mlieka
1/4 šálky roztopeného masla
2 žĺtka
2 bielka na sneh
1 šálka poloh. múky
bylinky soľ, čierne korenie
Postup
- Na knedlík pokrájame praclík na kocky. Mlieko si mierne nahrejeme aby malo izbovú teplotu a potom doňho pridáme 2 žĺtka, rozpustené maslo a trochou soli a čierného korenia. Zmesou polejeme praclík a necháme ho 5-10minút nabopnať. Dobre premiešame.
- Medzitým vyšlaháme 2 bielka do tuhého snehu. Ku kockám pečiva pridáme hrubú múku a premiešame.
Na záver ešte pridáme sneh z bielkou a vypracujeme vláčne cesto. Pridáme na drobno posekanú petrzlenovú vňať. Cesto by malo byť polotekuté (teda ani tuhé ani tekuté). - Z potravinovej fólie odstrihneme ca.60cm dlhý pás a do stredu dáme zmes. Potom obe strany fólie spojíme a zatočíme fóliu aj s plnkou do valca. Strany valca dobre uzavrieme.
Potom valec zakrútime ešte do alobalu a takisto na valcie konce dobre uzavrieme. - Do veľkého hrnca dáme zovrieť 2 l vody.
Knedľu varíme 20 minút na miernom ohni vo vriacej vode a potom necháme ešte bez ohňa v horúcej vode asi 20 minút ešte oddychovať. Pred servírovaním necháme knedlík chvíľu odstáť, potom odbalíme alobal aj potravinovú fóliu a knedľu nakrájame na tenké krajce.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Ten najlepší karlovársky knedlík z 1 praclíka- hrnčekový postup
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.