Tieto osie hniezda sú skvelou šťavnatou pochúťkou ktorú si môžete dopriať aj na cesty alebo proste pribaliť do roboty. Vaše deti ich budú mať zaručene radi, najmä ak do pudingovej plnky pridáte aj kúsky čokolády.
Jump to RecipeOsie hniezda plnené vanilkovým pudingom
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g polohrubej múky
1/2 čerstvých kvasníc (20g) +1 PL kr. cukru na kvások
1 šálka mlieka izbovej teploty
1 šálka vody
2 PL masla izbovej teploty
1/2 šálky kr. cukru
štipka soli
Voda (podľa potreby)- Plnka
50g masla izbovej teploty
1 balenie vanilkového pudingu
450ml mlieka
5PL cukru
1 vanilkový cukor
100g posekanej čokolády
Postup
- miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu Múku zmiešame s kváskom, mliekom, soľou a maslom a pridávame po malých množstvách vodu. Vymiesime elastické cesto.
- Cesto dáme prikryté na hodinu kysnúť a zatiaľ si pripravíme plnku. Na plnku zohrejeme 300ml mlieka. V zvyšných 50ml zmiešame vanilkový puding s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko zovrie, vlejeme zmes a uavríme hustý puding. Puding necháme vychladnúť a potom doňho zapracujeme maslo.
- Cesto vyroľujeme na pomúčenej ploche na obdĺžnik. plnku nanesieme na celú plochu cesta a potom ju posypeme kúskami čoklády. Potom cesto zaroľujeme do šúľca. Ten rozrežeme na 12 rovako veľkých dielov.
- Zapekaciu misku vymastíme a osie hniezda kladieme s dobrým odstupom do zapekacej misky alebo na plech vyložený papierom na pečenie Ja kladiem 3 * 4ks. Potom prikryjeme a necháme ešte 20 minút kysnúť.
Pečieme pri 180C ca. 25 -30 minút do zlatista.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.