Začína sa sezóna tekvíc a takto pripravená polievka patrí k naším absolútnym favoritom. Jej príprava je mimoriadne jednoduchá, odporúčam vyskúšať. Ja osobne ju rada pripravujem buď z maslovej alebo hokkaido tekvice. Tentoraz vyhrala maslová tekvica.
Jump to RecipeRecept
Krémovitá tekvicová polievka so zázvorom
Course: Polievky, Vegánske recepty4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 tekvica (maslová/hokkaido)
1 veľká kuchynská cibuľa
Kus čerstvého zázvoru (veľký asi ako palec na ruke)
4-5 ks zemiakov
2l vody/vývaru
100ml sladkej smotany (rastlinnej)
Soľ, čierne korenie, sušené čili
Postup
- Tekvicu umyjeme, rozkrojíme a vyberieme semiačka a kdo chce ošúpe tekvicu (oba druhy tekvice majú jedlú šupku, avšak pri hokkaido odporúčam variť aj zo šupkou, lebo táto je príliš tvrdá na šúpanie, pri maslovej ide šúpanie ľahko).
- Tekvicu pokrájame na malé kocky. Cibuľu takisto ošúpeme a pokrájame na drobno.
V hrnci nahrejeme trochu oleja a začneme opekať cibuľu. Po 3 minútach, keď cibuľa zhnedne pridáme aj tekvicu a ďalej opekáme. - Medzitým si očistíme zemiaky a pokrájame na kocky.
Keď začne tekvica dostávať farbu, pridáme jemným strúhlikom postrúhaný zázvor a potom všetko zalejeme vývarom/vodou. - Ochutíme soľou, čiernym korením a čili a necháme zovrieť. Potom stlmíme teplotu a varíme 20 minút.
Následne rozmixujeme polievku ponorným mixérom, prilejeme sladkú smotanu a už len podľa chuti dochutíme soľou ak treba.
Notes
- Moje deti maju túto polievku mimoriadne radi s chrumkavými krutónami.
Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?
Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.
Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Krémovitá tekvicová polievka so zázvorom
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.