HomePečieme Vianočný tekvicový cheesecake

Vianočný tekvicový cheesecake

Posted in : Pečieme, Pečivo, Vianočné pečenie on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Tekvica je mimoriadne vďačná zelenina, ktorá ma nielen krásnu farbu, ale ktorú možno rovnako dobre pripraviť na slano ako aj na sladko. Tento cheesecake je plný vianočných aróm a popravde mojí hostia vychvaľovali a ani len netušili, že je cheesecake z tekvice.

Potrebujete:

  • 150g maslových vianočných sušienok (kdo nemá použije normálne sušienky a dochutí ich 1Pl perníkového korenia)
  • 80g masla izbovej teploty
  • 500g tekvice (maskovej alebo hokkaido)
  • 4 vajíčka
  • 250g mascarpone
  • 200ml kyslej smotany
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 80g Cukru
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 200g tmavej čokolády na varenie

Postup:

  • Tekvicu pokrájame na kocky a dáme do hrnca spolu s trochou (2-3Pl) vody. Ja osobne v tomto pokrmu tekvicu nešúpem, lebo šupka dodá neskôr cheesecaku ešte dodatočnú farbu.
  • Prikrytú tekvicu varíme 15 minút do mäkka, potom ju zlejeme z vody a necháme vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.
  • Keksíky dáme do sáčku a pomocou valčeka ich rozbijeme na omrvinky. Dáme do misky kde ich premiešame s maslom. Zmes dáme do vymastenej tortovej formy a pritlačíme na spodok formy.
  • V miske prešľaháme vajíčka, cukor, mascarpone a smtanu. Pridáme pudingový prášok a tekvicové pyré, všetko dobre premiešame.
  • Zmes nalejeme na keksíkový spodok a takto pripravené necháme piecť pri 160°C ca. 50 minút do stuhnutia. Necháme vychladnúť.
  • Na polevu zohrejeme šľahačkovú smotanu, odobereme z ohňa a pridáme na drobno pokrájanú čokoládu. Miešame až sa čokolada kompletne roztopí.
  • Polevu nalejeme na cheesecake a necháme hodinu tuhnúť v chladničke.
  • Ozdobíme postrúhaným kokosom a drobným ovocím (ja som použila brusnice).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.