Hľadáte skvelý dezert, ktorý je ešte k tomu aj zdravý? Mrkvová torta je skvelá voľba. Cesto plné orechov, ktoré je pridaním mrkvy nadýchanejšie a šťavnatejšie, doplnené o plnku z bielej čokolády.
Mrkvová torta s orechami a bielou čokoládou
Course: Nezaradené4
servings20
minutes45
minutesSuroviny
4 väčšie vajíčka
100g cukru
150g múky
150g vlašských orechov
100g mrkvy postrúhanej na jemno
2čl perníkového korenia
1/2 balenia prášku do pečiva
- Plnka
300ml mascrapone syru
50g pr. cukru
100 bielej čokolády
Postup
- Začneme prípravou cesta. Na to vyšľaháme najskôr 4 bielka do tuhej peny a odložíme ich stranou.
- Následne vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista, pridáme olej a ešte prešľaháme. Následne pridáme múku, prášok do pečiva, pudingový prášok a vanilkový cukor a vypracujeme hladké cesto
- Do takto pripraveného cesta ešte pomaly primiešame bielkovú penu a potom cesto nanesieme na papierom vyloženým plechom na pečenie. Môj plech má rozmer 33/25cm.
- Necháme piecť pri 160C ca 45 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť a keď je cesto vychladnuté, rokrojíme ho na polovičku a umiestníme okolo neho cukrárenskú obruč.
- Na plnku necháme najskôr nad parou roztopiť bielu čokoládu. To znamená do jedného hrnca dáme vodu, nad to misku a do misky čokoládu a zohrievame až sa všetko roztopí.
- Medzitým vymiešame mascarpone s práškovým cukrom a potom pridáme roztopenú čokládu. Vypracujeme hladký krém.
- Časť plnky nanesieme na spodný diel cesta, na to navrstvýme horné cesto a na vrch ako aj strany torty rozotrieme zvyšnú plnku.
- Na záver ozdobíme podľa chuti, napríklad posekanými orieškami alebo postrúhanou mrkvou.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.