Táto obmena klasickej punčovej torty je nielen svieža ale aj veľmi trvácna.
Suroviny:
- 6ks vajíčka
- 200g kr. Cukru
- 220g hl. Múky
- 80g Kukuričného škrobu (alebo 2 balenia vanilkového pudingového prášku)
- ½ balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 150ml vody
- 100ml oleja
- 1čl červeného potravinového farbiva
Okrem toho:
- 200g malín mrazených
- 4PL kr. cukru
- 50ml vody
- 3Pl kukuričného škrobu
- 200ml vody
- 1 rumovú esenciu
- 5pl kr cukru
- 300ml šľahačková smotana
- 1 stužovač smotany
Postup:
- Najskôr si pripravíme cesto. Na to bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s vodou a cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor a olej a ďalej šľaháme. Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, múku a škrob a vypracujeme hladké cesto.
- Na záver primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh a pridáme potravinové farbivo. Dávame pozor, aby sa nezničila jeho vláčnosť.
- Premiešame až vznikne ružové cesto.
- To nalejeme do vymastenej tortovej formy (polomer 26cm) a necháme piecť pri 160 °C v predhriatej rúre ca. 40 minút do zlatista.
- Cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na 3 pláty.
- Spodný plát bieleho cesto pomažeme polovičkou marmelády a položíme naňho ružové cesto.
- Na sirup dáme do hrnca vodu, cukor a farbivo a necháme zovrieť. Potom necháme krátko variť až sa tekutina zahustí (10-15minút). Pridáme farbivo a necháme sirupu mierne vychladnúť.
- Maliny si dáme do hrnca s trochou vody a cukrom variť. V 2 PL studenej vody rozmiešame škrob a pridáme k malinám, varíme až vzninke hustá plnka.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. Kdo chce, môže pridať tiež 100g mascarpone.
- Začneme vrstviť. Prvé cesto pokvapkáme sirupom a nanesieme časť malinovej plnky a trochu šľahačky. Dáme druhý plát cesta, opäť pokvapkáme sirupom a dáme maliny a šľahačku a potom dáme posledný plát cesta a pokvapkáme zvyšným sirupom.
- Šľahačku nanesieme na povrch torty. Ak nám ostalo z malinovej zmesy, môžeme ňou ozdobiť ešte vrch torty.
- Takto pripravenú dáme aspoň na 2 hodiny chladiť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.