Punčová torta s malinami Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk slovensko

Punčová torta s malinami

Táto obmena klasickej punčovej torty je nielen svieža ale aj veľmi trvácna.

Suroviny:

  • 6ks vajíčka
  • 200g kr. Cukru
  • 220g hl. Múky
  • 80g Kukuričného škrobu (alebo 2 balenia vanilkového pudingového prášku)
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 150ml vody
  • 100ml oleja
  • 1čl červeného potravinového farbiva

Okrem toho:

  • 200g malín mrazených
  • 4PL kr. cukru
  • 50ml vody
  • 3Pl kukuričného škrobu
  • 200ml vody
  • 1 rumovú esenciu
  • 5pl kr cukru
  • 300ml šľahačková smotana
  • 1 stužovač smotany

Postup:

  • Najskôr si pripravíme cesto. Na to bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s vodou a cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor a olej a ďalej šľaháme. Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, múku a škrob a vypracujeme hladké cesto.
  • Na záver primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh a pridáme potravinové farbivo. Dávame pozor, aby sa nezničila jeho vláčnosť.
  • Premiešame až vznikne ružové cesto.
  • To nalejeme do vymastenej tortovej formy (polomer 26cm) a necháme piecť pri 160 °C v predhriatej rúre ca. 40 minút do zlatista.
  • Cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na 3 pláty.
  • Spodný plát bieleho cesto pomažeme polovičkou marmelády a položíme naňho ružové cesto.
  • Na sirup dáme do hrnca vodu, cukor a farbivo a necháme zovrieť. Potom necháme krátko variť až sa tekutina zahustí (10-15minút). Pridáme farbivo a necháme sirupu mierne vychladnúť.
  • Maliny si dáme do hrnca s trochou vody a cukrom variť. V 2 PL studenej vody rozmiešame škrob a pridáme k malinám, varíme až vzninke hustá plnka.
  • Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. Kdo chce, môže pridať tiež 100g mascarpone.
  • Začneme vrstviť. Prvé cesto pokvapkáme sirupom a nanesieme časť malinovej plnky a trochu šľahačky. Dáme druhý plát cesta, opäť pokvapkáme sirupom a dáme maliny a šľahačku a potom dáme posledný plát cesta a pokvapkáme zvyšným sirupom.
  • Šľahačku nanesieme na povrch torty. Ak nám ostalo z malinovej zmesy, môžeme ňou ozdobiť ešte vrch torty.
  • Takto pripravenú dáme aspoň na 2 hodiny chladiť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Máte radi čokoládu? Ak je odpoveď áno, tak tento recept vás nadchne. Spája chuť Brownies a sušienok cookies do tejto lahôdky vhodnej aj an výlety. Moja šálka mala rozmer 250ml.


  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*