Sviatočná kuracia plnená roláda s omáčkou Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk- slovensko

Sviatočná kuracia plnená roláda s omáčkou

Túto roládu si môžete pripraviť buď z morčacích alebo kuracích pŕs. Mäso möže byť v celku ale nevadí ani keď vyskladáte roládu z viacerých rovnako hrubých plátov. Po zarolovaní a zviazaní aj tak udrží tvar.

Suroviny:

  • 1 kg morčacích alebo kuracćih pŕs
  • 1 PL kremžskej horčice
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL grilovacieho korenia
  • soľ, čierne korenie
  • 5 plátov šunky (napr. kuracej)
  • 50g tvrdého syru (Eidam) – postrúhaný
  • 3 vajíčka uvarené na tvrdo
  • 1 cibuľa pre výpek
  • potravinový špagát
  • 250ml vody
  • 2PL zemiakového škrobu

Postup:

  • Vajíčka si necháme uvariť na tvrdo, potom ich ošúpeme a rozpolíme.
  • Mäso umyjeme a osušíme. Morčacie prsia zvyknú byť v kuse, preto ich treba len tak rozkrojiť aby sa dostal tvar väčšieho obdĺžnika (20x25cm).
  • Kuracie prsia treba rozrezať na polku a potom pláty pŕs vedľa seba tak poskladať, aby vznikol obĺžnik.
  • Mäso potrieme z vrchnej strany horčicou a kečupom po celej ploche a okoreníme soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
  • Potom po ploche položíme šunku, postrúhany syr a do stredu dáme do jednej rady polovičky vajíčka.
  • Mäso zrolujeme aby sa vytvorila roláda a potom pomocou špagátu zviažeme mäso každé 2 cm aby neskôr pri pečení držalo tvar. Povrch mäsa osolíme.
  • Vo veľkom pekáči si nahrejeme olej a vložíme roládu ktorú z každej strany opečieme ca. 2 minúty do zlatista.
  • Keď je roláda zo všetkých strán opečená, pridáme po bokoch cibuľu pokrájanú na menšie kusy a zalejeme všetko vodou.
  • Takto pripravené mäso zakryjeme a necháme ho piecť ca. hodinu pri 160C a potom odokryté ešte asi 15 minút. Je dobre po odokrytí mäso po povrchu potrieť maslom pre lepšiu chuť.
  • Po upečení roládu vyberieme a pokrájame ju na pláty. Vypek zlejeme cez sítko do hrnca.
  • V 4 PL vody si zmiešame škrob a prilejeme do výpeku. Necháme krátko variť aby sa z vápeku stala omáčka. Túto servírujem k mäsu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zaváranie – krok za krokom – tieto tipy by ste mali poznať

    Zaváranie – krok za krokom – tieto tipy by ste mali poznať

    Leto svojím teplom vonku nielen vyvoláva príjemný úsmev na tvári ale takisto prispieva k tomu, že zelenina a ovocie rastú a dozrievajú tak rýchlo, že ich ani len nestíhame jesť. Najmä ak máte záhradku, tak to zaiste poznáte, maliny len dozreli a už už sa začínajú aj kaziť, či opadávať […]


  • Videorecept – Cesnakový chlieb na trhanie- monkey bread

    Videorecept – Cesnakový chlieb na trhanie- monkey bread

    Celý recept tu Cesnakový monkey bread


  • Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc

    Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc

    Tento chlebík zvládnete zaručene, žiadne komplikované postupy, ani žiaden kvások netreba a výsledkom bude fantastický mäkučký chlebík. Recept mám od mojej známej ku ktorej sme raz prišli na návštevu a hneď sa začala ospravedlňovať, že nič som nestihla napiecť, len tento chlebík. Tak som hneď spozornela, a pýtam sa, a […]


  • Makový cheesecake

    Makový cheesecake

    Chutné maslové cesto s ricotta plnkou.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*