Kurkuma dodáva zmesiam karí nielen typickú žltú farbu, ale aj názov “zlaté mlieko”. Takzvaný “koreň kurkumy” sa dá použiť na rôzne spôsoby, aby dodal jedlám a nápojom príjemne horúci a intenzívny chuťový nádych. Je však nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Kurkuma má protizápalový a antioxidačný účinok a znižuje riziko ochorení mozgu, srdca a rakoviny. Štúdie tiež ukázali, že kurkumín má imunomodulačné účinky, takže najmä v zimnom období by sa nemalo na toto korenie zabúdať pri varení.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 1 šálka červenej šošovice
- 5ks zemiakov
- 1,5l vody alebo vývaru
- 1čl kurkumy
- (2PL krúp)
- soľ, čierne korenie, čili
Postup:
- Cibuľu pokrájame na kocky a dáme pomaly na oleji opekať.
- Šošovicu umyjeme pod tečúcou vodou až bude voda číra a necháme ju odkvapkať.
- Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky,
- Keď je cibuľa sklovitá, pridáme šošovicu a zalejeme ju vodou. Pridáme kurkumu (krúpy), soľ, čierne korenie, čili ako aj zemiaky.
- Necháme zovrieť a potom varíme na najnižšom stupni ca 40 minút až sa šošovica úplne rozpadne. a polievka dostane krásne krémovitú konzistenciu.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Skvelá polievka na imunitu – šošovicová s kurkumou
Kurkuma dodáva zmesiam karí nielen typickú žltú farbu, ale aj názov “zlaté mlieko”. Takzvaný “koreň kurkumy” sa dá použiť na rôzne spôsoby, aby dodal jedlám a nápojom príjemne horúci a intenzívny chuťový nádych. Je však nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Kurkuma má protizápalový a antioxidačný účinok a znižuje riziko […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čokoládová torta so 4 vrstvami
Táto čokoládová torta je nenáročná na prípravu a dá sa pripravovať 2 spôsobmi. Buď cesto pečiete v 2 formách, to uľahčuje krájanie (potom stačí prekrojiť každý plát na polovičku) ale si môžete upiecť jedno vysoké cesto, ktoré potom rozrežete na 4 diely. Oba postupy sú možné a je to len […]
Kuracie prsia so šampiňónmi do 15 minút
Keď nestíham a chcem mať plnohodnotný obed, rada pripravujem tieto kuracie prsia na šampiňónoch. Chutná a výdatná rýchlovka. Recept
Jednoduchý egrešový koláč z 2 vajíčok
Leto sa nesie v znamení drobného ovocia a mimo bublaniny, Výborný koláč len z 2 vajíčok. Recept