Dostala som chuť na tieto výborné šťavnaté cestoviny, ktoré sú naozaj nenáročné na prípravu, asi preto ich tak v USA obľubujú aj menej zdatné kuchárky. Vďaka veľa syru a omáčky nie su také suché ako bežne zapečené cestoviny.
Jump to RecipeMoja verzia Mac&Cheese
Course: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá, Recepty do 15 minút4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2Pl múky
2Pl masla
150ml vody alebo vývaru (zeleninový)
150ml mlieka/ sladkej smotany
150g tvrdého syru
Cestoviny + voda + soľ
Postup
- Cestoviny uvarte v osolenej vode do mäkka. Vodu sceďte a trochu vody z cestovín odložte bokom.
Na panvici rozohrejte 2 PL masla s trochou oleja. Pridajte 2 Pl múky a urobte svetlú zápražku. - Pridajte 1 šálku mlieka a dobre premiešajte (najlepšie mimo ohňa), aby v omáčke neboli hrudky. Potom pridajte vodu alebo vývar na cestoviny a za stáleho miešania nechajte na sporáku zovrieť.
- Dochutíme čiernym korením a 1 lyžičkou sušenej horčice (kto nemá, vynechá), ako aj chilli podľa chuti. Nepridávajte soľ!!! – Voda na cestoviny je už slaná. Nechajte variť za stáleho miešania, kým sa nevytvorí krémová omáčka.
- Medzitým nastrúhame 150 g tvrdého syra. V Amerike sa používa syr čedar, ktorý dodá jedlu krásnu farbu. Môžete ho však nahradiť aj syrom gouda alebo ementál. 2/3 syra vložte do omáčky a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Potom zmiešajte s cestovinami a nalejte do vymastenej zapekacej misy. Posypte zvyšným syrom a pečte pri 200 °C, kým syr neroztopí (15-20 minút).
- Najlepšie chutia ešte horúce. Cestoviny môžete obmieňať podľa chuti, napríklad pridaním brokolice alebo hrášku.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Moja verzia Mac&Cheese
Dostala som chuť na tieto výborné šťavnaté cestoviny, ktoré sú naozaj nenáročné na prípravu, asi preto ich tak v USA obľubujú aj menej zdatné kuchárky. Vďaka veľa syru a omáčky nie su také suché ako bežne zapečené cestoviny.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept