Lahodné banánové rezy s banánovým krémom Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Lahodné banánové rezy s banánovým krémom

Vyskušali ste už niekedy z banánov pripraviť krém? Ak nie, dobrá správa. Nielen, že sa dajú banány tepelne spracovať, ale aj takto vzniknutý krém bude mať hladkú a jemnú konzistenciu a vďaka tepelnej úprave banánov vám vydrží aj niekoľko dní. Piekla som v klasickej forme o veľkosti 33/25cm a na meranie som použila hrnček s objemom 250ml.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 1,5 hrnčeka hladkej alebo polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka vody

Suroviny na banánový krém:

  • 3-4 banány
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1/2 hrnčeka vody
  • citrónová šťava z 1/2 citróny
  • 2 žĺtky
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
  • kakao na ozdobu

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďaľej šľaháme.
  • Potom pridáme suché položky – múku, pudingový prášok, prášok do pečiva a na záver pridáme vodu. Vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ca. 35 minút.
  • Necháme vychladnúť, potom umiestníme okolo cesta cukrárenckú obruč.
  • Zatial si pripravíme plnku. Na to ošúpeme banány a pokrájame ich na hrubé kusy, ktoré dáme do hrnca.
  • Polejeme citrónom a pridáme cukor a potom začneme za stáleho miešania variť po dobu 5 minút, až sa rozpadnú na kašu.
  • V mlieku si rozmiešame pudingový prášok a žĺtka a zmes prilejeme k horúcim banánom a uvaríme hustú zmes. Ak nieje dostatočne hladká, môžeme ju rozmixovať do hladka ponorným mixérom. Potom ju necháme asi hodinu chladiť až bude úplne vychladnutá.
  • Maslo si vyšľaháme mixérom a potom postupne k maslu pridávame vychladnuté banány až sa všetko spojí do hladkej plnky.
  • Tú nanesieme na vychladnuté cesto a povrch buď polejeme čokoládou alebo posypeme kakaom a takto necháme aspon 2 hodiny stáť v chladničke predtým, než budeme rezy krájať a servírovať.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


2 komentáre

  1. Ako ovplyvňuje pridanie citrónovej šťavy a cukru do banánovej plnky celkovú chuť dezertu? Visit Us Telkom University

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*