Lahodné banánové rezy s banánovým krémom Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Lahodné banánové rezy s banánovým krémom

Vyskušali ste už niekedy z banánov pripraviť krém? Ak nie, dobrá správa. Nielen, že sa dajú banány tepelne spracovať, ale aj takto vzniknutý krém bude mať hladkú a jemnú konzistenciu a vďaka tepelnej úprave banánov vám vydrží aj niekoľko dní. Piekla som v klasickej forme o veľkosti 33/25cm a na meranie som použila hrnček s objemom 250ml.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 1,5 hrnčeka hladkej alebo polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka vody

Suroviny na banánový krém:

  • 3-4 banány
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1/2 hrnčeka vody
  • citrónová šťava z 1/2 citróny
  • 2 žĺtky
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
  • kakao na ozdobu

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďaľej šľaháme.
  • Potom pridáme suché položky – múku, pudingový prášok, prášok do pečiva a na záver pridáme vodu. Vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ca. 35 minút.
  • Necháme vychladnúť, potom umiestníme okolo cesta cukrárenckú obruč.
  • Zatial si pripravíme plnku. Na to ošúpeme banány a pokrájame ich na hrubé kusy, ktoré dáme do hrnca.
  • Polejeme citrónom a pridáme cukor a potom začneme za stáleho miešania variť po dobu 5 minút, až sa rozpadnú na kašu.
  • V mlieku si rozmiešame pudingový prášok a žĺtka a zmes prilejeme k horúcim banánom a uvaríme hustú zmes. Ak nieje dostatočne hladká, môžeme ju rozmixovať do hladka ponorným mixérom. Potom ju necháme asi hodinu chladiť až bude úplne vychladnutá.
  • Maslo si vyšľaháme mixérom a potom postupne k maslu pridávame vychladnuté banány až sa všetko spojí do hladkej plnky.
  • Tú nanesieme na vychladnuté cesto a povrch buď polejeme čokoládou alebo posypeme kakaom a takto necháme aspon 2 hodiny stáť v chladničke predtým, než budeme rezy krájať a servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lahodné banánové rezy s banánovým krémom

Vyskušali ste už niekedy z banánov pripraviť krém? Ak nie, dobrá správa. Nielen, že sa dajú banány tepelne spracovať, ale aj takto vzniknutý krém bude mať hladkú a jemnú konzistenciu a vďaka tepelnej úprave banánov vám vydrží aj niekoľko dní. Piekla som v klasickej forme o veľkosti 33/25cm a na […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*