Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku.

Suroviny:

  • 1 veľké balenie podlhovastých piškót (ca. 24ks)
  • 1kg – ca.5ksj veľkých jabĺk
  • 150g kr. cukru
  • šťava z 1/2 citróna + 50ml vody
  • škorica
  • 1 balenie jemného tvarohu
  • 1 balenie salka
  • 1 vanilkový cukor
  • Škorica na posypanie
  • mlieko na máčanie piškót (ca. 200ml)

Postup:

  • Začneme prípravou jablkového pyré. https://recepis.sk/2022/03/14/jablkove-pyre-detska-vyziva/
  • Jablká ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame na kocky.
  • Pridáme do hrnca a pokvapkáme citrónom.
  • Pridáme cukor a potom podlejeme trochou vody.
  • Hrniec privedieme do varu a potom hneď znížime na najnižšiu možnú teplotu, prikyjeme ho a necháme takto ešte 5-10 minút variť.
  • Potom jablká rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
  • Salko zmiešame s vanilkovým cukrom a tvarohom do hladkej polevy.
  • Pripravíme si obdlžníkovu nádobu, do menšej misky nalejeme mlieko a piškóty rozbalíme. Začneme vrstviť.
  • Každú piškótu najskôr trošku namočíme do mlieka a položíme takto do formy vedľa seba až bude celá forma zakrytá.
  • Nalejeme pyré a rozotrieme ho.
  • Nasleduje druhá vrstva piškót a tie polejeme potom salko-tvarohovou polevou.
  • Dáme na noc do chladu postáť. Na ďaľší deň už len pokrájame, posypejeme škoricou po vrchu a môžeme servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*