Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku.

Suroviny:
- 1 veľké balenie podlhovastých piškót (ca. 24ks)
- 1kg – ca.5ksj veľkých jabĺk
- 150g kr. cukru
- šťava z 1/2 citróna + 50ml vody
- škorica
- 1 balenie jemného tvarohu
- 1 balenie salka
- 1 vanilkový cukor
- Škorica na posypanie
- mlieko na máčanie piškót (ca. 200ml)
Postup:
- Začneme prípravou jablkového pyré. https://recepis.sk/2022/03/14/jablkove-pyre-detska-vyziva/
- Jablká ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame na kocky.
- Pridáme do hrnca a pokvapkáme citrónom.
- Pridáme cukor a potom podlejeme trochou vody.
- Hrniec privedieme do varu a potom hneď znížime na najnižšiu možnú teplotu, prikyjeme ho a necháme takto ešte 5-10 minút variť.
- Potom jablká rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
- Salko zmiešame s vanilkovým cukrom a tvarohom do hladkej polevy.
- Pripravíme si obdlžníkovu nádobu, do menšej misky nalejeme mlieko a piškóty rozbalíme. Začneme vrstviť.
- Každú piškótu najskôr trošku namočíme do mlieka a položíme takto do formy vedľa seba až bude celá forma zakrytá.
- Nalejeme pyré a rozotrieme ho.
- Nasleduje druhá vrstva piškót a tie polejeme potom salko-tvarohovou polevou.
- Dáme na noc do chladu postáť. Na ďaľší deň už len pokrájame, posypejeme škoricou po vrchu a môžeme servírovať.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: