Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku.

Suroviny:

  • 1 veľké balenie podlhovastých piškót (ca. 24ks)
  • 1kg – ca.5ksj veľkých jabĺk
  • 150g kr. cukru
  • šťava z 1/2 citróna + 50ml vody
  • škorica
  • 1 balenie jemného tvarohu
  • 1 balenie salka
  • 1 vanilkový cukor
  • Škorica na posypanie
  • mlieko na máčanie piškót (ca. 200ml)

Postup:

  • Začneme prípravou jablkového pyré. https://recepis.sk/2022/03/14/jablkove-pyre-detska-vyziva/
  • Jablká ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame na kocky.
  • Pridáme do hrnca a pokvapkáme citrónom.
  • Pridáme cukor a potom podlejeme trochou vody.
  • Hrniec privedieme do varu a potom hneď znížime na najnižšiu možnú teplotu, prikyjeme ho a necháme takto ešte 5-10 minút variť.
  • Potom jablká rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
  • Salko zmiešame s vanilkovým cukrom a tvarohom do hladkej polevy.
  • Pripravíme si obdlžníkovu nádobu, do menšej misky nalejeme mlieko a piškóty rozbalíme. Začneme vrstviť.
  • Každú piškótu najskôr trošku namočíme do mlieka a položíme takto do formy vedľa seba až bude celá forma zakrytá.
  • Nalejeme pyré a rozotrieme ho.
  • Nasleduje druhá vrstva piškót a tie polejeme potom salko-tvarohovou polevou.
  • Dáme na noc do chladu postáť. Na ďaľší deň už len pokrájame, posypejeme škoricou po vrchu a môžeme servírovať.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*