Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Mrežovník ako od mojej starej mamy

Mrežovník ako od mojej starej mamy

Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá.

Suroviny na cesto:

  • 250g masla izbovej teploty
  • 2 vajíčka
  • 100g kr. cukru
  • 400g hl.muky
  • 1/2 bal. prášku du pečiva
  • 3 Pl jogurtu

Ostatné:

  • 1 pohár marmelády (ja som použila marhuľovú)

Postup:

  1. Vajíčka vyiešame s cukrom.
  2. Potom prdáme maslo a jogurt a cesto premiešame.
  3. Na záver pridáme múku a práškový cukor a vymiesime hladké cesto. Maslové cesto miesim rada rukamy, ich teplota pomôže lepšiemu spojeniu položiek v ceste.
  4. Cesto nechať krátko v chladničke oddýchovať
  5. Potom rozdelíme na 3 diely a 2/3 vygúľame na tenko.
  6. Nato cesto polžíme medzi 2papiere na pečenie a gúľame ho valčekom na veľkosť plechu.
  7. Cesto vložíme na hlboký plech cesto a nananiesme naňho rovnomerne hrubšiu vrstvu marmelády.
  8. Zvyšné cesto vygúľame a pokrájame ho na tenké ca. 1cn hrubé plátky a tak vyrobíme mriežku.
  9. Tie potom kládieme s odstupom na marmeládovú vrstvu.
  10. Mrežovník necháme piecť pri 180° v predhriatej rúre do zlatista (ca 35min). Pred pokrájaním necháme vychladnúť.
  11. Pred servírovaním posypať práškovým cukrom.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*