Nadýchané a krásne jemné žemličky, ktoré sú trvácne a mimoriadne vhodné na cesty či väčšie pohostenie.
Na cesto potrebujete:
- 500g polohrubej múky
- 1PL soli
- 2PL oliv. oleja
- 1/2 čerstvých kvasníc (20g) + 1PL kr. cukru na kvások
- 1 šálka kefíru
- 2 PL maslo izbovej teploty
Okrem toho potrebujete:
- 200g syra Feta
- Petržlenová vňať
- soľ, čierne korenie
- sušené bylinky (tymián, bazalka, orgeano), sušený cesnak
- žĺtko na potretie prípadne sézam
Postup:
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
- Do múky pridáme kvások, olej, soľ, kefír s maslom.
- Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť.
- Potom cesto vyšúľame a rozdelíme na 20kusov.
- Na plnku zmiešame feta syru, ktorý rozdrobíme, spolu s petržlenovou vňaťou, soľou, čiernym korením a dochutíme sušenými bylinkami a sušeným cesnakom.
- Každý kúsok cesta rozgúľame (alebo vytvarujeme rukami) na trochu väčší kruh a do stredu dáme za 1 lyžicu plnky. Potom kraje uzavrieme a vytvarujeme guľky.
- Tie dáme s odstupom na plech a necháme ešte 1/2 prikyté podkysnúť. Potom potrieme žĺtkom, posypeme sézamom a necháme piecť pri 180C ca.25 minút do zlatista.
- Po vychladnutí skladujeme v uzavretej nádobe aby ostali krásne mäkké.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Plnené kysnuté žemličky s feta syrom
Nadýchané a krásne jemné žemličky, ktoré sú trvácne a mimoriadne vhodné na cesty či väčšie pohostenie.Na cesto potrebujete:Okrem toho potrebujete:Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]