Túto polievka pripravuje moja svokra a je to veľmi neobvyklá šošovicová polievka nakoľko sa na jej prípravu celý špenát až skoro po koreň, vrátane stoniek. Mne veľmi chutí, ma vďaka špenátovému zázemiuz veľmi výraznú, takú zemitú chuť a aj arómu. Výborna polievka na prehriatie celého tela.
Suroviny:
- 1 šálka zelenej šošovice
- 1/2 šálky krúp
- Malý zväzok špenátu – čerstvého v celku
- 1čl paprikového pyré
- 1PL rajčinového pyré
- 2l vody / vývaru
- Soľ, čierne korenie, kmín, bobkový list, čili
Postup:
- Zelenú šošovicu (za 1 šálku) umyjeme pod tečúcou vodou.
- V hrnci nahrejeme za 2Pl oleja, pridáme paprikové a rajčinové pyré a krátko ho popražíme.
- Zalejeme vodou/vývarom, pridáme šošovicu, soľ, kmín, bobkový list a za hrsť krúp a necháme 20-25 minút variť.
- Medzitým špenát dobre umyjeme. Stonky oddelíme od listov a listy pokrájame na menšie kusy.
- Potom pridáme stonky špenátu do polievky a varíme ďaľších 10-15 minút. Na záver pridáme špenátové listy a polievku hneď odoberieme z ohňa.
- Ja osobne jem túto polievku mierne pikatnú, preto pridávam do nej tiež sušené čili. Samozrejme možno toto vynechať.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Šošovicová polievka so špenátom
Túto polievka pripravuje moja svokra a je to veľmi neobvyklá šošovicová polievka nakoľko sa na jej prípravu celý špenát až skoro po koreň, vrátane stoniek. Mne veľmi chutí, ma vďaka špenátovému zázemiuz veľmi výraznú, takú zemitú chuť a aj arómu. Výborna polievka na prehriatie celého tela. Suroviny: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čokoládová torta so 4 vrstvami
Táto čokoládová torta je nenáročná na prípravu a dá sa pripravovať 2 spôsobmi. Buď cesto pečiete v 2 formách, to uľahčuje krájanie (potom stačí prekrojiť každý plát na polovičku) ale si môžete upiecť jedno vysoké cesto, ktoré potom rozrežete na 4 diely. Oba postupy sú možné a je to len […]
Kuracie prsia so šampiňónmi do 15 minút
Keď nestíham a chcem mať plnohodnotný obed, rada pripravujem tieto kuracie prsia na šampiňónoch. Chutná a výdatná rýchlovka. Recept
Jednoduchý egrešový koláč z 2 vajíčok
Leto sa nesie v znamení drobného ovocia a mimo bublaniny, Výborný koláč len z 2 vajíčok. Recept