Šošovicová polievka so špenátom

Šošovicová polievka so špenátom

Túto polievka pripravuje moja svokra a je to veľmi neobvyklá šošovicová polievka nakoľko sa na jej prípravu celý špenát až skoro po koreň, vrátane stoniek. Mne veľmi chutí, ma vďaka špenátovému zázemiuz veľmi výraznú, takú zemitú chuť a aj arómu. Výborna polievka na prehriatie celého tela.

Suroviny:

  • 1 šálka zelenej šošovice
  • 1/2 šálky krúp
  • Malý zväzok špenátu – čerstvého v celku
  • 1čl paprikového pyré
  • 1PL rajčinového pyré
  • 2l vody / vývaru
  • Soľ, čierne korenie, kmín, bobkový list, čili

Postup:

  • Zelenú šošovicu (za 1 šálku) umyjeme pod tečúcou vodou.
  • V hrnci nahrejeme za 2Pl oleja, pridáme paprikové a rajčinové pyré a krátko ho popražíme.
  • Zalejeme vodou/vývarom, pridáme šošovicu, soľ, kmín, bobkový list a za hrsť krúp a necháme 20-25 minút variť.
  • Medzitým špenát dobre umyjeme. Stonky oddelíme od listov a listy pokrájame na menšie kusy.
  • Potom pridáme stonky špenátu do polievky a varíme ďaľších 10-15 minút. Na záver pridáme špenátové listy a polievku hneď odoberieme z ohňa.
  • Ja osobne jem túto polievku mierne pikatnú, preto pridávam do nej tiež sušené čili. Samozrejme možno toto vynechať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*