V našej rodine sa tešia orientálne jedlá veľkej obľube. K tým populárnym patrí u nás doma aj táto turecká pizza s oblohou z mletého hovädzieho mäsa. Výborná najmä v kombinácii s čerstvým šalátom.
Na cesto (12ks) potrebujete:
- 500g hl. múky
- 1/2 čerstvého droždia
- 1PL kr. cukru
- 1PL soli
- 2PL oliv. oleja
- 1PL masla izbovej teploty
- 1PL prášku do pečiva
- ca. 250ml vlažnej vody
Na plnku potrebujete:
- 150g hov. mletého mäsa
- 2PL rajčinového pretlaku
- 1 paprika
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- 2PL posekanej petržlenovej vňati
Postup:
- Droždie rozdrobíme do misky a posypeme ho cukrom. Dobre spolu rozmiešame a necháme 10 minút stáť, pokiaľ sa vytvorí kvások.
- Múku zmiešame so soľou, olivovým olejom, maslom a práškom do pečiva. Pridáme kvások a postupne za miesenia pridávame vodu,až pokiaľ sa vytvorí elastické cesto.
- Cesto vložíme do uzatvárateľnej misky na kysnutie a necháme ho 1/2 hodinu kysnúť na teplom ceste. Potom premiesime a rozkrájame ho na 12 rovnako veľkých kúskov.
- Na plnku rozmixujeme mixérom na jemno cibuľu, papriku a rajčinový pretlak. Pridáme surové mleté mäso, korenie, vňať a ešte spolu premiešame. Zmes má byť kompaktná ale nie moc vlhká.
- Potom plnku dochutíme soľou, ciernym korením a čili.
- Každý kus cesta rozvaľkáme potom na kruhl alebo do podlhovastého tvaru a položíme ho na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na každý kruh cesta potom naniesiemme za 1PL plnky a opačnou stranou lyžice plnku na ceste rozotrieme.
- Pečieme pri 200C ca. 15-20min. do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.