Marinovaný pečený baklažán

Marinovaný pečený baklažán

Chutná príloha alebo aj hlavný pokrm.

Suroviny:

  • 2 väčšie baklažány
  • 1 PL balsanica
  • 50ml kvalitného oleja (napríklad olivový)
  • čerstvé bylinky podľa chuti (napr. petržlen)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ, čierne korenie,
  • čerstvé červené čili (alebo červená paprika)
  • 2-3PL oleja

Postup:

  • Baklažán umyjeme, konce odrežeme a potom ostrým nožom pokrájane na tenké (asi tak 2-3mm) dlhé pláty.
  • Panvicu s teflónovým dnom alebo grilovaciu panvicu zohrejeme a potom pridáme olej.
  • Na panvicu kladieme baklažánové pláty s odtsupom a necháme ich na sucho (teda bez oleja) ca. 2 minúty na každej strane opiecť do hnedista.
  • Opekáme ich postupne, každý plát by mal mať priamy kontakt s panvicou.
  • Takto pripravené baklažánové plátky odložíme stranou, tak aby sa neprekrývali a každý mal na podnose svoje miesto.
  • Na marinádu zmiešame olej, balsanico, soľ, čierne korenie, čili, roztlačený cesnak s petržlenom posekaným na drobno.
  • Marinádu potom nanesieme na ešte horúce baklažány a takto ich necháme aspoň 5-10 minút stáť, aby sa marináda vsiakla.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*