Makový hrnčekový koláč s jablčnou vlákninou bez múky

Makový hrnčekový koláč s jablčnou vlákninou bez múky

Vyskúšali ste už niekedy jablčnú vlákninu? Ja som minule objavila v jednom obchode s bio potravinami a vzbudila moju pozornosť, najmä keď som sa dočítala o jej pozitívnych účinkoch na náš orgnizmus. Jablčná vláknina je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanti a takisto ma pozitívny vplyv na chudnutie ako aj v staorstlivosti o zdravú črevnú flóru. Táto vláknina sa nachádza prirodzene v jablkových šupkách ale dá sa zakúpiť aj usušenej, práškovej podobe, ktorú som použila na tento jednoduchý hrnčekový koláč. Forma mala rozmer 30*30cm.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru (hrnček s objemom 300ml)
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 1 hrnček zomletého maku
  • 1/2 hrnčeka jablčnej vlákniny
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • mäkké ovocie podľa chuti (napríklad broskyne)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pridáme mak, pudingový prášok, vlákninu ako aj vanilkový cukor, prášok do pečiva a prášok do pečiva.
  • Na záber pridáme už len mlieko a vypracujeme hladké cesto.
  • To nalejeme do vymastenej formy na pečenie a na vrch cesta rozložíme potom ovocie.
  • Dáme piecť pri 180C na ca. 35 minút.
  • Koláč bol pekne vláčny a mal jemnú jablkovú chuť aj arómu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*