Či už k jogurtu, müsli, ovocnému šalátu alebo k ovsenej kaše, granola je vždy výbornou prílohou. Táto zmeska vločiek, orieškov či semiačkov zapečených do chrumkavej dobroty je proste vždy praktické mať po ruke a viete si ju pripraviť ľahko aj doma. Tentoraz som ju použila tiež na výrobu muffinov a pridala ho do cesta. Vďaka tomu mali muffiny malé chrumkavé miesta v ceste, proste dobrota.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálka kr. cukru (šálka s objemom 300ml)
- 1/2 šálky oleja
- 3PL kakaa
- 1 šálka granole
- 1 šálka mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 pr. do pečiva
- 1 šálka hladkej múky
- 100g čokoládovej polevy
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Mlieko ako aj olej pridáme k cestu.
- Následne pridáme múku, kakao prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
- Jablko postrúhame na hrubo a pridáme k cestu ako aj krokant.
- Muffinový plech vyložíme košíčkami a do každého dáme rovnaké množstvo cesta.
- Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: