Jablkové muffiny s granolou

Jablkové muffiny s granolou

Či už k jogurtu, müsli, ovocnému šalátu alebo k ovsenej kaše, granola je vždy výbornou prílohou. Táto zmeska vločiek, orieškov či semiačkov zapečených do chrumkavej dobroty je proste vždy praktické mať po ruke a viete si ju pripraviť ľahko aj doma. Tentoraz som ju použila tiež na výrobu muffinov a pridala ho do cesta. Vďaka tomu mali muffiny malé chrumkavé miesta v ceste, proste dobrota.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálka kr. cukru (šálka s objemom 300ml)
  • 1/2 šálky oleja
  • 3PL kakaa
  • 1 šálka granole
  • 1 šálka mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 pr. do pečiva
  • 1 šálka hladkej múky
  • 100g čokoládovej polevy

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Mlieko ako aj olej pridáme k cestu.
  • Následne pridáme múku, kakao prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
  • Jablko postrúhame na hrubo a pridáme k cestu ako aj krokant.
  • Muffinový plech vyložíme košíčkami a do každého dáme rovnaké množstvo cesta.
  • Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*