Chlebový puding z vianočky

Ostalo vám staršie pečivo? Vianočka či makovka alebo aj iné biele pečivo sa dajú výborne spracovať do chlebového pudingu. Príprava je veľmi jednoduchá a použiť môžete ovocie podľa chuti. Ja som zvolila kombináciu jablka, čučoriedok a malín.

Suroviny:

  • 5-6ks staršieho pečiva (najlepšie biele pečivo – rožky, žemliky, toastový chlieb, vianočka, makovky atď.)
  • 500ml mlieka (rastlinné mlieko)
  • 50g mäkkého masla
  • 5PL kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 celé vajíčka
  • ovocie- 1 jablko, 50g malín, 50g čučoriedok

Postup:

  • Začneme prípravou pečiva. To si pokrájame na kocky a vložíme do vysokej misky.
  • Jablko ošúpeme a takisto ho pokrájame na kocky, pridáme k pečivu.
  • V inej miske si premiešame mlieko, vajíčka, cukor a vanilkový cukor a zmesiu polejeme pečivo. Dobre premiešame.
  • Zapekaciu nádobu vymastíme a potom do nej nasypeme pečivo s jablkami a pridáme drobné ovocie.
  • Povrch zarovnáme a pomažeme ho maslom po celej ploche
  • Už len necháme zapekať pri 160°C ca. 35 minút do zlatista a chrumkava.
  • Servírujeme posypaný práškovým cukrom, ideálne chutí s vanilkovou zmrzlinou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*