Trojfarebný cheesecake_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Lahodný trojfarebný smotanový cheesecake

Tento cheesecake je krásne krémovitý a chuťovo lahodný, doslova sa rozplýva na jazyku. Na jeho prípravu si treba rezervovať trochu času, nakoľko jednotlivé vrstvy musia stuhnúť pre narezaním. Inak je jeho príprava nenáročná.

Suroviny na cesto:

  • 1 vajíčko
  • 1/2 šálky pr. cukor
  • 1/2 šálky múky
  • 2 PL kakaa
  • 1/3 oleja

Plnka 1

  • 500ml gréckeho jogurtu
  • 5 PL pr. cukru
  • 1 balenie drtenej želatíny + 2-3PL studenej vody

Plnka 2:

  • 2 balenia kyslej smotany
  • 5 PL pr. cukru
  • 2 PL kakao
  • 1 balenie drtenej želatíny

Postup:

  • Začneme prípravou cesta. Na to si rozmiešame vajíčko s cukrom a olejom a pridáme múku a kakao.
  • Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do vymastenej tortovej formy (24cm) a necháme piecť po dobu 15-20 minút pri 180C. Potom necháme vychladnúť.
  • Na prvú plnku si do hrnca dáme za 2-3PL vody a pridáme želatínu. Hrniec nahrejeme na 30 sekúnd (nevaríme len ho rozhrejem) a miešame až sa želatína rozpustí.
  • V miske zmiešame grécky jogurt s cukrom, pridáme želatínu a všetko dobre premišame. Nalejeme na vychladnutý korpus a dáme na aspoň pol hodinu chladiť.
  • Medzitým si pripravíme druhú plnku. A to zmiešame kyslú smotanu s cukrom a kakaom. Opäť si pripravíme želatínu (Hrniec nahrejeme na 30 sekúnd a miešame až sa želatína rozpustí.). Potom spolu zmiešame.
  • Aj druhú plnku nalejeme do tortovej formy na stuhnutú prvú plnku a necháme opäť chladiť. Optimálne na noc.
  • Pred odobratím tortového kruhu opatrne prejdeme nožom po stranách formy a potom ju odoberieme a cheeceake pokrájame na želané kusy.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*