Tento cheesecake je krásne krémovitý a chuťovo lahodný, doslova sa rozplýva na jazyku. Na jeho prípravu si treba rezervovať trochu času, nakoľko jednotlivé vrstvy musia stuhnúť pre narezaním. Inak je jeho príprava nenáročná.
Suroviny na cesto:
- 1 vajíčko
- 1/2 šálky pr. cukor
- 1/2 šálky múky
- 2 PL kakaa
- 1/3 oleja
Plnka 1
- 500ml gréckeho jogurtu
- 5 PL pr. cukru
- 1 balenie drtenej želatíny + 2-3PL studenej vody
Plnka 2:
- 2 balenia kyslej smotany
- 5 PL pr. cukru
- 2 PL kakao
- 1 balenie drtenej želatíny

Postup:
- Začneme prípravou cesta. Na to si rozmiešame vajíčko s cukrom a olejom a pridáme múku a kakao.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do vymastenej tortovej formy (24cm) a necháme piecť po dobu 15-20 minút pri 180C. Potom necháme vychladnúť.
- Na prvú plnku si do hrnca dáme za 2-3PL vody a pridáme želatínu. Hrniec nahrejeme na 30 sekúnd (nevaríme len ho rozhrejem) a miešame až sa želatína rozpustí.
- V miske zmiešame grécky jogurt s cukrom, pridáme želatínu a všetko dobre premišame. Nalejeme na vychladnutý korpus a dáme na aspoň pol hodinu chladiť.
- Medzitým si pripravíme druhú plnku. A to zmiešame kyslú smotanu s cukrom a kakaom. Opäť si pripravíme želatínu (Hrniec nahrejeme na 30 sekúnd a miešame až sa želatína rozpustí.). Potom spolu zmiešame.
- Aj druhú plnku nalejeme do tortovej formy na stuhnutú prvú plnku a necháme opäť chladiť. Optimálne na noc.
- Pred odobratím tortového kruhu opatrne prejdeme nožom po stranách formy a potom ju odoberieme a cheeceake pokrájame na želané kusy.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: