Trojfarebný cheesecake_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Lahodný trojfarebný smotanový cheesecake

Tento cheesecake je krásne krémovitý a chuťovo lahodný, doslova sa rozplýva na jazyku. Na jeho prípravu si treba rezervovať trochu času, nakoľko jednotlivé vrstvy musia stuhnúť pre narezaním. Inak je jeho príprava nenáročná.

Suroviny na cesto:

  • 1 vajíčko
  • 1/2 šálky pr. cukor
  • 1/2 šálky múky
  • 2 PL kakaa
  • 1/3 oleja

Plnka 1

  • 500ml gréckeho jogurtu
  • 5 PL pr. cukru
  • 1 balenie drtenej želatíny + 2-3PL studenej vody

Plnka 2:

  • 2 balenia kyslej smotany
  • 5 PL pr. cukru
  • 2 PL kakao
  • 1 balenie drtenej želatíny

Postup:

  • Začneme prípravou cesta. Na to si rozmiešame vajíčko s cukrom a olejom a pridáme múku a kakao.
  • Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do vymastenej tortovej formy (24cm) a necháme piecť po dobu 15-20 minút pri 180C. Potom necháme vychladnúť.
  • Na prvú plnku si do hrnca dáme za 2-3PL vody a pridáme želatínu. Hrniec nahrejeme na 30 sekúnd (nevaríme len ho rozhrejem) a miešame až sa želatína rozpustí.
  • V miske zmiešame grécky jogurt s cukrom, pridáme želatínu a všetko dobre premišame. Nalejeme na vychladnutý korpus a dáme na aspoň pol hodinu chladiť.
  • Medzitým si pripravíme druhú plnku. A to zmiešame kyslú smotanu s cukrom a kakaom. Opäť si pripravíme želatínu (Hrniec nahrejeme na 30 sekúnd a miešame až sa želatína rozpustí.). Potom spolu zmiešame.
  • Aj druhú plnku nalejeme do tortovej formy na stuhnutú prvú plnku a necháme opäť chladiť. Optimálne na noc.
  • Pred odobratím tortového kruhu opatrne prejdeme nožom po stranách formy a potom ju odoberieme a cheeceake pokrájame na želané kusy.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*