Tento cheesecake je krásne krémovitý a chuťovo lahodný, doslova sa rozplýva na jazyku. Na jeho prípravu si treba rezervovať trochu času, nakoľko jednotlivé vrstvy musia stuhnúť pre narezaním. Inak je jeho príprava nenáročná.
Suroviny na cesto:
- 1 vajíčko
- 1/2 šálky pr. cukor
- 1/2 šálky múky
- 2 PL kakaa
- 1/3 oleja
Plnka 1
- 500ml gréckeho jogurtu
- 5 PL pr. cukru
- 1 balenie drtenej želatíny + 2-3PL studenej vody
Plnka 2:
- 2 balenia kyslej smotany
- 5 PL pr. cukru
- 2 PL kakao
- 1 balenie drtenej želatíny
Postup:
- Začneme prípravou cesta. Na to si rozmiešame vajíčko s cukrom a olejom a pridáme múku a kakao.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do vymastenej tortovej formy (24cm) a necháme piecť po dobu 15-20 minút pri 180C. Potom necháme vychladnúť.
- Na prvú plnku si do hrnca dáme za 2-3PL vody a pridáme želatínu. Hrniec nahrejeme na 30 sekúnd (nevaríme len ho rozhrejem) a miešame až sa želatína rozpustí.
- V miske zmiešame grécky jogurt s cukrom, pridáme želatínu a všetko dobre premišame. Nalejeme na vychladnutý korpus a dáme na aspoň pol hodinu chladiť.
- Medzitým si pripravíme druhú plnku. A to zmiešame kyslú smotanu s cukrom a kakaom. Opäť si pripravíme želatínu (Hrniec nahrejeme na 30 sekúnd a miešame až sa želatína rozpustí.). Potom spolu zmiešame.
- Aj druhú plnku nalejeme do tortovej formy na stuhnutú prvú plnku a necháme opäť chladiť. Optimálne na noc.
- Pred odobratím tortového kruhu opatrne prejdeme nožom po stranách formy a potom ju odoberieme a cheeceake pokrájame na želané kusy.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.