Super jednoduchá omáčka na špagety so sušenými rajčinami

Túto omáčku zvládnete do 10 minút, zatiaľ sa vám uvaria cestoviny a môžete už rovno servírovať. Skvelé jedlo, keď človek nestíha.

Suroviny:

  • špagety
  • 2l vody + 1PL soli
  • 2PL masla
  • 2PL rajčinového pyré
  • (1 šálka vody z cestovín)
  • 50g strúhaného parmezánu
  • ca. 10ks sušených rajčín
  • (píniové oriešky)
  • 1 čl sušeného tymiánu
  • (do omáčky nejde žiadna soľ lebo parmezán aj sušené rajčiny už sú slané)

Postup:

  • Dáme variť vodu na cestoviny a keď zovrie, tak pridáme soľ a necháme špagety variť.
  • Medtitým si v hrnci zohrejeme masla, pridáme pyré z rajčín a opekáme ho. Pridáme vodu z cestovín, ca. za 1 šálku, a dobre premiešame.
  • Pridáme ešte postrúhaný parmezán a na drobno posekané sušené rajčiny. Dochutíme tymiánom prípadne píniovými orieškami.
  • Špagety zlejeme z vody a pridáme k omáčke, premiešame a môžeme servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*