Túto omáčku zvládnete do 10 minút, zatiaľ sa vám uvaria cestoviny a môžete už rovno servírovať. Skvelé jedlo, keď človek nestíha.
Suroviny:
- špagety
- 2l vody + 1PL soli
- 2PL masla
- 2PL rajčinového pyré
- (1 šálka vody z cestovín)
- 50g strúhaného parmezánu
- ca. 10ks sušených rajčín
- (píniové oriešky)
- 1 čl sušeného tymiánu
- (do omáčky nejde žiadna soľ lebo parmezán aj sušené rajčiny už sú slané)
Postup:
- Dáme variť vodu na cestoviny a keď zovrie, tak pridáme soľ a necháme špagety variť.
- Medtitým si v hrnci zohrejeme masla, pridáme pyré z rajčín a opekáme ho. Pridáme vodu z cestovín, ca. za 1 šálku, a dobre premiešame.
- Pridáme ešte postrúhaný parmezán a na drobno posekané sušené rajčiny. Dochutíme tymiánom prípadne píniovými orieškami.
- Špagety zlejeme z vody a pridáme k omáčke, premiešame a môžeme servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]