Šalát s pečenou zeleninou

Táto jednoduchá príloha spočíva s cestovín a pečenej zeleniny. Tento šalát je mimoriadne trvácny a je výbornou prílohou k pečenému mäsu ako aj pri grilovaní.

Suroviny:

  • 1/2 balenia menších cestovín
  • 1l Vody + 1 PL soli
  • 1 mrkva
  • 1 baklažán
  • 1 cibuľa (šalotka)
  • 1 červená paprika kápia
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • čerstvé bylinky podľa chuti – ja používam tymián, petržlen a bazalku

Postup:

  • Vodu necháme zovrieť, osolíme a dáme variť cestoviny podľa návodu (ca. 10 minút). Potom ich zlejem z vody a necháme vychladnúť v miske.
  • Medzitým si pripravíme zeleninu. Na prípravu odporúčam použiť Wok panvicu ak máte túto k dispoyícii, ľahšie sa vám bude zelenina piecť.
  • Mrkvu ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.
  • Baklažán ošúpeme a pokrájame ho na kocky. Takisto papriku a cibuľu pokrájame na väčšie kusy (zámerne dávam väčšie kusy lebo tieto sa lepšie jedia).
  • V širokej panvici alebo vo woku nahrejeme trochu oleja. Keď je olej horúci, znížime trochu teplotu. Potom opečieme baklažán, pri pečení ich miešame až im zhnednú strany. Osolíme a odložíme stranou.
  • Ďalej opečieme mrkvu a papriku, dbáme na to, aby aj mrkva aj brokolica ležali plochou na panvici a po 2 minútach ich otočíme. Takisto osolíme. Keď dostanú hnedasté miesta, odoberieme z panvice a odložíme stranou.
  • Na yáver dáme cibuľu do panvice a krátko opečieme. Tieto sú rýchlo hotové. Akonáhle dostane cibuľka zlatistú farbu, pridáme už pripravený baklažán, mrkvu a papriku.
  • Do zmesi pretlačíme cesnak a dochutíme všetko čiernym korením, čili a posekanými čerstvými bylinkami. Potom primiešame zmes k cestovinám a necháme všetko vychladnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*