Zapečené zemiaky v parmezánovej omáčke_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Zapečené zemiaky v parmezánovej omáčke

Tento super jednoduchý pokrm vás uchváti svojou chuťou. NAjskôr som chcela servírovať ako prílohu, ale nakoniec sa všetci na ne vrhli a tak bol z toho hlavný pokrm.

Suroviny:

  • 1,5kg zemiakov (lepšie sú menšie)
  • 200ml vody/vývaru
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 1čl sušeného cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • 2PL posekanej pažítky
  • 50g strúhaného parmezánu

Postup:

  • Zemiaky očistíme a prekrojíme na polku. Vložíme do misky s vodou a dobre umyjeme. Potom položíme na utierku a osušíme
  • Pozor! Vodu zo zemiakov nevylejte, na spodku misky sa usadil škrob, ten nám neskôr zahustí omáčku.
  • Do zemiakov urobíme 1mm nárezy aby vyzerali akko ježko 🙃. Tým sa rovnomerne uvaria.
  • Potom zemiaky položíme do zapekacej nádoby narezanou stranou na hor.
  • V miske zmiešame vodu zo zemiakov (stačí 200ml), smotanu, cesnak, sol a čierne korenie.
  • Pridáme pažítku a parmezán a zmesou polejeme zemiaky.
  • Nádobu na zapekanie zakryjeme alobalobalom a pečieme pri 200C po dobu 1 hodiny.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*