Zapečené zemiaky v parmezánovej omáčke_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Zapečené zemiaky v parmezánovej omáčke

Tento super jednoduchý pokrm vás uchváti svojou chuťou. NAjskôr som chcela servírovať ako prílohu, ale nakoniec sa všetci na ne vrhli a tak bol z toho hlavný pokrm.

Suroviny:

  • 1,5kg zemiakov (lepšie sú menšie)
  • 200ml vody/vývaru
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 1čl sušeného cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • 2PL posekanej pažítky
  • 50g strúhaného parmezánu

Postup:

  • Zemiaky očistíme a prekrojíme na polku. Vložíme do misky s vodou a dobre umyjeme. Potom položíme na utierku a osušíme
  • Pozor! Vodu zo zemiakov nevylejte, na spodku misky sa usadil škrob, ten nám neskôr zahustí omáčku.
  • Do zemiakov urobíme 1mm nárezy aby vyzerali akko ježko 🙃. Tým sa rovnomerne uvaria.
  • Potom zemiaky položíme do zapekacej nádoby narezanou stranou na hor.
  • V miske zmiešame vodu zo zemiakov (stačí 200ml), smotanu, cesnak, sol a čierne korenie.
  • Pridáme pažítku a parmezán a zmesou polejeme zemiaky.
  • Nádobu na zapekanie zakryjeme alobalobalom a pečieme pri 200C po dobu 1 hodiny.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*