Tento super jednoduchý pokrm vás uchváti svojou chuťou. NAjskôr som chcela servírovať ako prílohu, ale nakoniec sa všetci na ne vrhli a tak bol z toho hlavný pokrm.

Suroviny:
- 1,5kg zemiakov (lepšie sú menšie)
- 200ml vody/vývaru
- 200ml šľahačkovej smotany
- 1čl sušeného cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 2PL posekanej pažítky
- 50g strúhaného parmezánu
Postup:
- Zemiaky očistíme a prekrojíme na polku. Vložíme do misky s vodou a dobre umyjeme. Potom položíme na utierku a osušíme
- Pozor! Vodu zo zemiakov nevylejte, na spodku misky sa usadil škrob, ten nám neskôr zahustí omáčku.
- Do zemiakov urobíme 1mm nárezy aby vyzerali akko ježko 🙃. Tým sa rovnomerne uvaria.
- Potom zemiaky položíme do zapekacej nádoby narezanou stranou na hor.
- V miske zmiešame vodu zo zemiakov (stačí 200ml), smotanu, cesnak, sol a čierne korenie.
- Pridáme pažítku a parmezán a zmesou polejeme zemiaky.
- Nádobu na zapekanie zakryjeme alobalobalom a pečieme pri 200C po dobu 1 hodiny.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: